Honda'dan Elektrikli Otomobillere Yatırım Geldi

Honda'dan Elektrikli Otomobillere Yatırım Geldi

General Motors (GM), Sony ve CATL işbirlikleri ile elektrikli otomobil ağını genişletmeyi sürdüren Honda, 2030 yılına kadar izleyeceği yol haritasını belirledi. Japon otomobil devi, binek ve ticaride 30 yeni tamamen elektrikli model ile karşımıza çıkacak.

General Motors (GM), Sony ve CATL işbirlikleri ile elektrikli otomobil ağını genişletmeyi sürdüren Honda, 2030 yılına kadar izleyeceği yol haritasını belirledi. Japon otomobil devi, binek ve ticaride 30 yeni tamamen elektrikli model ile karşımıza çıkacak.

Honda, 2030 yılına kadar 30 yeni elektrikli model ile 2 milyon satışa ulaşmayı amaçlıyor. Yapılan açıklamada, yeni ürün gamı hakkında ipuçları verildi.

Birçok modelin GM ile ortak platformu paylaşacağını belirtelim. Ayrıca sürpriz yeni iki model de Honda’nın evrensel spor zihniyetini yollara yansıtan ve ''uzmanlık ve amiral gemisi'' modeli olarak ifade etti.

Tanıtımda örtüleri kaldırılmayan araçlar hakkında detaylar şimdilik zayıf da olsa yukarıdaki görselde sol tarafta bulunan araba, önden motorlu, arkadan çekişli bir arabaya benzer oranlar ile karşımıza çıkıyor. Bu da bizlere ilk olarak eski üstü açılır S2000 modelini hatırlatıyor. Sağ tarafta yer alan araba ise ortadan motorlu gibi görünüyor. Bu ise daha önce bazı pazarlara veda eden hibrit NSX süper otomobilinin soyunu devam ettireceğini düşünüyoruz.

Önümüzdeki 10 yıl içerisinde EV ile ilgili araştırma ve geliştirmeye yaklaşık 40 milyar dolar harcamayı hedefleyen Honda, Kuzey Amerika, Çin ve Japonya pazarları hakkında bazı bilgiler sunuyor.

Honda, Kuzey Amerika pazarı için 2024’te şu anda GM ile ortak geliştirilmekte olan tamamen yeni Honda Prologue SUV ve Acura için yeni bir SUV modelleri tanıtacak. Çin pazarında, CATL işbirliğiyle 2027 yılına kadar toplam 10 yeni EV modeli piyasaya sürecek. Japonya’da ise 2024’ün başlangıcına kadar elektrikli mini-ticari modeli, ardından kişisel kullanımlı mini EV’ler ve EV SUV’ların üretimini gerçekleştirecek.

Çin ve ABD’de de yeni fabrikalar açmayı hedefleyen Honda, 2024’ün ortalarına kadar katı hal piller için üretim hattı planları yapıyor. Avrupa’da gelecek sene en az bir yeni elektrikli SUV modeli yollara çıkaracak.

Advertisement