Mercedes AMG EQE Tanıtıldı!

Mercedes AMG EQE Tanıtıldı!

Elektrikli Mercedes AMG EQE tanıtıldı. Performans odaklı model elektrikli ailesinin dikkat çekenleri arasında yer alıyor.

Mercedes, AMG ailesinin yeni üyesi olan elektrikli EQE modeli tanıtıldı. Dört kapılı bir sedan model olan EQE, çift elektrik motoru ile kullanıcıya yüksek bir performans sunuyor.

Mercedes-AMG, yeni elektrikli modeli EQE'yi tanıttı. Araç, EQE 43 4MATIC ve 53 4MATIC+ olarak iki farklı versiyon ile karşımıza çıkacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AMG logosuyla gelen versiyonlarda çift elektrik motoru ve dört çeker sistemi standart olarak sunuluyor.

Giriş seviyesi niteliği taşıyan EQE 43 4MATIC, 476 PS güç ve 858 Nm tork değerleri sahip olan bu araç bakalım bizlere neler sunacak.

Mercedes EQE 53 4MATIC+ versiyonunda limitler biraz daha yükseği gösteriyor. Aracın 626 bg güç ve 950 Nm tork üreten çift elektrik motoru, Dynamic Plus paketi ile 687 bg güce ve 1001 Nm tork kapasitesine ulaşabilmesi dikkat çekiyor.

Bu sayede EQE 53 4MATIC+, 0'dan 100'e hızlanmasını 3.3 saniyede tamamlıyor.

Adaptif süspansiyonlar ve Dynamic Select isimli sürüş modu AMG'nin araca kattığı performans odaklı destekler arasında yer alıyor.

Aracın menzil mesafesi bizi pek mutlu etmiyor. Markadan yapılan açıklamaya göre AMG EQE, WLTP verilerine göre 444 ila 518 kilometre arasında menzil sunuyor. Standart modelde ise menzil 660 kilometre olarak dikkat çekiyordu.

90,6 kWh batarya kapasitesine dahil olan model 170 kW hızlı şarj desteğine sahip ve araç bu sayede 15 dakikada 180 kilometre menzil mesafesine ulaşabiliyor.

Advertisement