Lexus Electrified Sport Concept, ABD’de Tanıtımı Yapılacak

Lexus Electrified Sport Concept, ABD’de Tanıtımı Yapılacak

​​​​​​​Lexus, Monterey otomobil haftasında otomobil severlerin karşısına çeşitli otomobiller ile çıkacak. İlk olarak şirketin Lexus Electrified Sport konsepti bu haftada bizlerle birlikte olacak.

Lexus, Monterey otomobil haftasında otomobil severlerin karşısına çeşitli otomobiller ile çıkacak. İlk olarak şirketin Lexus Electrified Sport konsepti bu haftada bizlerle birlikte olacak. Ardından 2023 RX 500h F SPORT Performance ve Hiraku Co.'dan değiştirilmiş IS 500 de yerini alacağını belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Monterey otomobil haftasında asıl Lexus’un spor otomobil konsepti ön plana çıkacağını söyleyelim. 18 Ağustos’ta gazetecilere ilk olarak ön izlemesi yapılacak. Bundan sonra araç, The Quail’da otomobil severler ile buluşacak. Lexus Electrified Sport konsepti ilk olarak 2021 yılının Aralık ayında bizlerin karşısına çıkmıştı.

Lexus, araçla ilgili fazla bir bilgi vermedi. Yapılan açıklamalarda aracın 0’dan 100 kilometreye hızlanmasının 2 saniyeden az bir sürede gerçekleşeceğini söyleyelim. Aracın tam şarjla 700 kilometreden fazla menzile ulaşabileceği belirtildi. Ayrıca Top Gear tarafından ortaya atılan bir iddia da araca dair beklentileri oldukça yükseltti.

İddiaya göre şirket, şu anda yazılımsal bir vites sistemi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şu anda bu yazılımın test aşamasında olduğu söyleniyor. Eğer test aşaması geçilirse araç seri üretime girdiğinde içten yanmalı hissiyatı veren bir elektrikli otomobil olarak karşımıza çıkacak. İlerleyen günlerde araca dair daha fazla ayrıntıya erişebileceğiz.