Lada’dan Yeni Elektrikli Otomobil

Lada’dan Yeni Elektrikli Otomobil

​​​​​​​Temeli Dacia Logan modeline dayandırılan E-Largus isimli model prototip aşamasında ama 2024 yılında yollarda göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Temeli Dacia Logan modeline dayandırılan E-Largus isimli model prototip aşamasında ama 2024 yılında yollarda göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Lada elektrikli araç furyasına katılan şirketlerden olacak. İlk elektrikli otomobiline E-Largus ismini veren Lada, otomobili henüz üretmeye başlamadı.

Rusya’nın en büyük araba üreticilerinden biri olan şirket kısa bir süre önce ABS modülün sahip olmayan, hava yastığı bulunmayan Granta adlı bir modelin üretimine başlamıştı. Yeni E-Largus projesi ise çok amaçlı bir MPV tipinde olacağını söyleyelim.

Bu otomobil bir önceki nesil Dacia Logan LCV’nin neredeyse aynısı olduğunu belirtelim. Modelin, Renault ve Nissan’ın ortaklaşa kullandığı B0 platformuna dayandığını ve E-Largus modeli de bu platformda üretileceğini söyleyelim.

Lada’nın otomobille ilgili teknik verileri paylaşmadığını söyleyelim. Fakat otomobil 5, 7 koltuklu opsiyonlarının yanı sıra bir de panelvan versiyonuyla da satılacağını belirtelim. Edinilen bilgilere göre ise menzilinin 400 kilometre olacağını bekleniyor. Modelin lansmanının ise 2024 yılında yapılması bekleniyor.