Lewis Hamilton: “Bir daha Yarışmam!”

Lewis Hamilton: “Bir daha Yarışmam!”

Formula 1'in yürütücüsü FIA geçtiğimiz dönemlerde tartışılacak bir kararın altına imzasını attı. Bu karara göre pilotların izin almadan siyasi yorumda bulunmasına kenin bir dille yasak getirildi.

Formula 1'in yürütücüsü FIA geçtiğimiz dönemlerde tartışılacak bir kararın altına imzasını attı. Bu karara göre pilotların izin almadan siyasi yorumda bulunmasına kesin bir dille yasak getirildi. Bu karara ilk tepki İngiliz Pilot Lewis Hamilton'dan geldi. İngiliz pilot Lewis Hamilton’un açıklamalarını sizin için derledik:

 

Formula 1'in yürütücüsü FIA pilotların siyasi, dini ve kişisel açıklamalar yapmasına yasak getiren yönetmeliğine imza attı. Bu karar sonrası 7 kez dünya şampiyonu olan İngiliz pilot Lewis Hamilton'dan bir tepki geldi. The New York Times'a verdiği röportajda Hamilton, "Hâlâ çok fazla engel var. Umarım hep böyle olmaz çünkü hâlâ bu tür şeylerle karşılaşıyor olmamız üzücü.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz dönemlerde 7 kez dünya şampiyonu olarak adını tarihe yazdıran İngiliz Pilot "İnsanlar için konuşmayı bırakmaktansa bir daha yarışmamayı tercih ederim." ifadelerini kullandı.

 

Lewis Hamilton Kimdir?

Lewis Carl Davidson Hamilton MBE HonFREng 7 Ocak 1985 doğumlu İngiliz yarış pilotudur. Formula 1 Dünya Şampiyonasında Mercedes-AMG F1 takımının başarısı için ter dökmektedir. Britanyalı bir yarış pilotudur. Pilotluk kariyerine ilk olarak 2007'den 2012'ye kadar yarıştığı McLaren F1 takımında başlamıştır. Hamilton, kazandığı 7 dünya şampiyonluğu ile Michael Schumacher ile birlikte en çok şampiyon olan iki Formula 1 pilotundan biri olarak tarihe geçmiştir. Formula 1 tarihinin en çok yarış kazanan, en çok pol pozisyonu alan ve en çok podyuma çıkan pilotu unvanlarının sahibidir. Bunun dışında Hamilton en çok yarış zaferi, en çok pol pozisyonu ve en çok podyum dâhil olmak üzere birçok rekorun sahibidir.

Advertisement