Land Rover Defender, Land Rover’ın En Çok Satan Modeli Oldu

Land Rover Defender, Land Rover’ın En Çok Satan Modeli Oldu

​​​​​​​Yeni nesil Land Rover Defender, 2019 yılında tanıtımı yapıldığında Land Rover sevenler tarafından yoğun eleştiri almıştı.

Yeni nesil Land Rover Defender, 2019 yılında tanıtımı yapıldığında Land Rover sevenler tarafından yoğun eleştiri almıştı. İngiltere de 1948 yılında üretimi başlayan modelin, Slovakya'ya taşınması da bu eleştiriler sayesinde olmuştu.

Yeni nesil Land Rover Defender, 2019 yılında tanıtımı gerçekleştikten sonra sadık kullanıcıları tarafından beğenilmemişti. İngiltere de 1948 yılında üretimi başlayan modelin, Slovakya'ya taşınması da bu eleştiriler sayesinde olmuştu. Ancak yapılan eleştirilerden nasibini almayan Defender, Land Rover’ın göz modellerinin başaramadığını başarıp markanın en çok satan modeli olmayı başardı.

Yeni Defender’in bu başarısı istatistiklere incelendiğinde daha net gözüküyor. Örneğin yeni Defender'ın selefi, 1970 yılında Range Rover'ın piyasaya çıkmasından sonra en az üretilen Defender modeli olarak karşımıza çıkmıştı. Yeni Defender ise 3 yıl gibi kısa bir sürede yeni bir kullanıcı kitlesi kazanmayı başardı.

Bununla birlikte Land Rover'ın da yıl içerisinde çok fazla üretim yapmadığını söylemekte fayda var. İstatistiklere baktığımızda bu yılın zirvesinde 60.000'den fazla satış yapan Defender yer alıyor. İkinci sırada ise 40.000 adet satış rakamına ulaşmış Range Rover Evoque yer alıyor. Üçüncü sırada ise 38.000 adet satış ile Range Rover bulunuyor. 2022 yılında markanın en az satış yaptığı model ise 5.000 adetten az satılan Discovery olarak kayıtlara geçiyor.

Resmi verilere göre Defender’in yakaladığı bu başarıya rağmen Land Rover, 2019-2022 döneminde 147.000'den fazla üretim kaybı yaşadığı görülüyor. Pandemi sürecinden en çok etkilenen otomobil üreticilerden biri olan Land Rover, bu kayıp ile yüzde 39'luk bir düşüş yaşamış oldu. Land Rover'ın elektrikli araçlara geçişi fiyatları arttıracağından, markanın geleceği bir kez daha tartışma yaratacak gibi duruyor.

Advertisement