Lamborghini, LMDh Hibrit Yarış Aracı İçin Teaser Yayınladı

Lamborghini, LMDh Hibrit Yarış Aracı İçin Teaser Yayınladı

​​​​​​​Lamborghini, hali hazırda geliştirilmekte olduğu yepyeni bir LMDh prototip yarış aracıyla spor otomobil yarışlarının en üst seviyesine girmeye hazırlandığını görüyoruz. Lamboghini firması, yeni LMDh prototipine dair bir teaser ile birlikte prototip

Lamborghini, hali hazırda geliştirilmekte olduğu yepyeni bir LMDh prototip yarış aracıyla spor otomobil yarışlarının en üst seviyesine girmeye hazırlandığını görüyoruz. Lamboghini firması, yeni LMDh prototipine dair bir teaser ile birlikte prototip yarış programını açıklayan resmi bir açıklama yayınladı.

Le Mans Dayton hybrid adlı bu kategorinin adı, 2023'te piyasaya sürülecek olan yeni motor sporları kategorisinin adı olduğunu bilinmekte. Bahsettiğimiz bu kategori, otomobil üreticilerine hem FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'nda hem de IMSA WeatherTech Spor Otomobil Şampiyonası'nda en yüksek sınıfta rekabet imkanı oluşturuyor. Birçok otomobil firması katılımlarını açıkladı. BMW, Toyota, Peugeot ve porsche gibi birçok otomobil devi şimdiden katılımlarını açıkladılar.

Lamborghini CEO'su Stephan Winkelmann yaptığı açıklama ise şöyle,"Spor otomobil yarışlarının en üst kademesine atılan bu adım, şirketimiz için önemli bir dönüm noktasıdır. Kendimizi en iyilere karşı, en zorlu pistlerde göreceğiz. Bir taraftan da bu, başarılı motor sporları programımıza daha fazla görünürlük kazandıracak ve gelecekteki teknolojileri test etmemize de imkan tanıyacak. LMDh prototiplerimiz, dört tekerlekli en gelişmiş açık laboratuvarımız olacak.” ifadelerini kullanıyor.

Yeni LMDh prototipi için çok fazla resmi bilgi paylaşılmadığını söyleyelim.

Advertisement