Koreli Üretici Kia’da Elektrikli Otomobil Kervanına Katıldı

Koreli Üretici Kia’da Elektrikli Otomobil Kervanına Katıldı

Kia’nın elektrikli otomobil markasına dönüşeceği tarih belli oldu. Hyundai’den sonra grubun yükselen yıldızı Kia da fosil yakıtlı arabalara veda süreci için resmi tarihini açıkladı.

Kia’nın elektrikli otomobil markasına dönüşeceği tarih belli oldu. Hyundai’den sonra grubun yükselen yıldızı Kia da fosil yakıtarabalara veda süreci için resmi tarihini açıkladı.

İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’da gerçekleşen iklim zirvesi dahilinde şu günlerde çokça gündemde olan emisyonsuz ulaşım stratejileri, otomobilmarkalarını fosil yakıtaraçlara veda konusunda kolları sıvamasına davet ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Böylece son birkaç yıl içinde dizel ve benzinli motor üniteleri araçların üretimini sonlandırma konusunda planlarını açıklayan markalara Güney Kore merkezli Kia da katıldı. Markanın yeni jenerasyondaki amiral gemisi olacak Kia EV9’un ön gösteriminde paylaştığı özelliklere göre, 2035’den itibaren Avrupa merkezli olarak geleneksel motor ünitelerine veda süreci Kia için resmi olarak duyuruldu.

Kia Avrupa Ürün Gamında Sadece Elektrikli Otomobillere Yer Verecek

2035 yılından itibaren Avrupa ürün gamında sadece elektrikli otomobillere yer vereceğini açıklayan Kia, o tarihten sonra hedefini dünya pazarlarına da yayabilmek için çalışmalarına devam edecek. Eğer her şey planlanıldığı gibi giderse Kia’yı 2045 yılı itibarıyla karbon nötr hedefine ulaşmış bir otomobil üreticisi olarak göreceğiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2045’te Güney Koreli üreticinin karbon emisyon verilerinin 2019’a göre % 97 daha aşağıda konumlandırılacak olması da veriler arasında dikkat çekmekte. Volvo örneğinde olduğu gibi Kia’nın otomobilleri dışında üretim tesisi, tedarik zinciri ve lojistik gibi operasyonlarda atılacak dönüşüm adımları da tüm bu hedefleri yakalamakta hayati önem arz etmektedir. Grubun bir diğer üyesi Hyundai de kısa zaman önce, 2035 yılından sonra Avrupa merkezli olarak dizel ve benzinli otomobil satışına son vereceğini duyurmuştu.