Karşınızda Toyota Yaris Cross GR Sport

Karşınızda Toyota Yaris Cross GR Sport

Toyota, Yaris Cross SUV modeli ürün gamını her geçen gün genişletiyor.

Toyota, Yaris Cross SUV modeli ürün gamını her geçen gün genişletiyor. Farklı yarış serilerinde birçok Dünya Şampiyonluğu bulunan TOYOTA GAZOO Racing’den ilham alarak tasarımı yapılan yeni GR SPORT versiyonu, tasarımıyla Yaris Cross’a farklı bir hava katıyor. Yeni Toyota Yaris Cross GR SPORT Avrupa’nın belirli ülkelerinde 2022 yılının üçüncü çeyreği içerisinde ön satışa çıkarılacak.

Yeni Yaris Cross GR SPORT, 18 inç 10 kollu alaşım jantlar, yeni arka difüzör, ön panjurda siyah detaylar ve GR logolarıyla karşımıza çıkıyor. Yaris Cross GR SPORT’un kabininde ise, önde yeni gri döşemelere ve kırmızı dikişlere sahip spor koltuklar yer alırken, modele özgü detaylara sahip direksiyon ve vites kolu da bulunuyor. Bu özelliklerin yanında Premium GR SPORT siyah perfore süet koltuklar da opsiyonel olarak kullanıcılara sunuluyor. GR logoları, aracın ön koltuklardaki kafalıklarda, çalıştırma düğmesinde ve direksiyonda yer aldığını görüyoruz.

Yaris Cross GR SPORT, Toyota’nın yüksek verimliliğe sahip üç silindirli 1.5 litre hibrit motoru ile geliyor. Yaris Cross GR SPORT’un da diğer versiyonlarla benzer düşük CO2 emisyonu ve yakıt tüketimi elde etmesi planlandı.

İlk kez 2021 yılında karşımıza çıkan Yaris Cross, kısa sürede büyük bir satış başarısına imza attı. Yeni model, 2022 yılının ilk 6 ayında Avrupa’da B SUV segmentinde yüzde 7.7 pay elde ederken tüm Yaris ürün ailesinde ise yüzde 48’lik pay elde etmeyi başardı.