2023 Kia Sorento Tanıtımı Yapıldı

2023 Kia Sorento Tanıtımı Yapıldı

​​​​​​​Kia, sevilen SUV modeli Sorento'nun yeni halini tanıttı. 2023 model Sorento, tasarım ve motor özellikleri bakımından 2022 model ile aynı olduğunu görüyoruz. Fakat araçtaki donanım özellikleri gözden geçirildi.

Kia, sevilen SUV modeli Sorento'nun yeni halini tanıttı. 2023 model Sorento, tasarım ve motor özellikleri bakımından 2022 model ile aynı olduğunu görüyoruz. Fakat araçtaki donanım özellikleri gözden geçirildi.

Kia, düzenlediği bir etkinlikte 2023 model Sorento'nun tanıtımını gerçekleştirdi. Tasarım açısından mevcut Sorento ile genel anlamda aynı olan otomobil, teknik özellikler açısından ise bazı yenilikler kazanmış durumda.

Aracın dış tasarımını incelediğimizde, mevcut modelde yer alan ızgara ve far tasarımının kullanıldığını görüyoruz. Otomobil bu sayede oldukça havalı bir görünüm sergiliyor.

Aracın arka kısmını incelediğimizde de önceki model ile aynı olduğunu görüyoruz. Aynı zaman da bir kez daha parçalı aydınlatmanın tercih edildiğini görüyoruz.

Otomobilin iç tasarımında da herhangi bir değişiklik olmadığını görüyoruz. Öyle ki dijital gösterge ekranı ve orta konsoldaki bilgi-eğlence ekranı, 2022 model Kia Sorento ile tamamen aynı olduğunu belirtelim. Ayrıca geniş iç hacim ve vites topuzu da standart olarak karşımıza çıkıyor.

2023 Kia Sorento, birkaç motor seçeneği ile satışa çıkarılacak. Kullanıcılar; 2.5 litrelik atmosferik veya turboşarjlı motoru tercih edebilecekler. Atmosferik motor 191 beygir güce sahip ve 245 Nm tork üretebilecek. Turboşarjlı motor ise 281 beygir güce sahip ve 421 Nm tork üretebilecek. Ayrıca Sorento'nun bir de hibrit motor seçeneği bulunduğunu belirtelim.

Kia Sorento'nun dış tasarımı değişmemiş olsa da bu araçta önemli bir değişiklik olduğunu belirtelim. Kia, SUV'un tüm donanım paketlerinde güncellemelere gitti. Örneğin giriş seviye paketi olan LX donanım paketinde gelişmiş sürücü yardım sistemi, kör nokta çarpışma uyarı ve arkadan çapraz trafik çarpışma uyarı gibi özellikler yer alıyor.

2023 model Kia Sorento 31.285 dolardan başlayan fiyatlarla kullanıcılara sunulacak. En yüksek donanım seviyesinde ise bu fiyat 44.885 dolara kadar yükselebilecek.

Advertisement