Karşınızda Rolls-Royce'un İlk Elektrikli Otomobili Spectre

Karşınızda Rolls-Royce'un İlk Elektrikli Otomobili Spectre

​​​​​​​Rolls-Royce uzun zamandır elektrikli modeli Spectre'ın tanıtımını gerçekleştiriyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayında modelin yüzde 40 oranında tamamlandığını açıklamıştı.

Rolls-Royce uzun zamandır elektrikli modeli Spectre'ın tanıtımını gerçekleştiriyordu. Geçtiğimiz Temmuz ayında modelin yüzde 40 oranında tamamlandığını açıklamıştı. Aradan geçen süenin ardından, Rolls-Royce logolu ilk tamamen elektrikli modelin resmen tanıtımı gerçekleştirildi. Modelin teslimatlarının ise 2023 yılının son çeyreğinde başlayacağını belirtelim.

Bu muhteşem model ile birlikte Rolls-Royce, kendine yeni bir segment ürettiğini ifade ediyor. Rolls-Royce'a göre Spectre, "ultra lüks elektrikli süper coupe" segmentinin ilk ve tek otomobili. Hatta bu elektrikli model, Phantom Coupe'nin direkt yerini alması için tasarlanmış olduğu ifade ediliyor.

Tasarım anlamında geleneksel Rolls-Royce modellerinden yola çıkılan Spectre, ürün gamının ihtiyacı olmasa da en geniş ızgara tasarımına sahip olduğunu söyleyelim. Bu ızgara tasarımı 22 farklı LED eleman ile ışıklandırılması yapılıyor.

Kabin içerisine baktığımızda ise Rolls-Royce standartlarının bile üstüne çıkmış teknolojik değişimler olduğunu görüyoruz. Yeni Ghost ile birlikte hayatımıza giren opsiyonel "Starlight Doors" sistemi, Spectre'da da olduğunu görüyoruz. Bu sistem ile birlikte 4.796 adet ışık elemanı aktif hale getirilerek araç içerisinin yıldızlarla dolması sağlanıyor.

Architecture of Luxury platformu üzerinde yükselecek olan modelin teknik verileri henüz son halini almış değil. Ancak Rolls-Royce şimdilik modelin 585 beygir güce sahip olduğunu ve 900 Nm tork üretebileceğini paylaştı. EPA verilerine göre 420 kilometre menzile ulaşabilecek model, 0’dan 100 kilometreye hızlanmasını da 4.4 saniyede tamamlayabilecek. Aracın fiyatı ile ilgili henüz bilgi verilmediğini belirtelim.