Elektrikli Araç Satışı Son 8 Ayda 3 Kat Arttı

Elektrikli Araç Satışı Son 8 Ayda 3 Kat Arttı

​​​​​​​2022 yılının ilk sekiz ayında, Türkiye’deki elektrikli otomobil sektöründe büyük bir artış meydana geldi. Ülkemizdeki elektrikli araç satışı, Ocak ve Ağustos ayları arasında 3 kat oranında artış meydana geldi.

2022 yılının ilk sekiz ayında, Türkiye’deki elektrikli otomobil sektöründe büyük bir artış meydana geldi. Ülkemizdeki elektrikli araç satışı, Ocak ve Ağustos ayları arasında 3 kat oranında artış meydana geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 yılının başlarından itibaren Enerji Bakanlığı tarafından açıklanan altyapı çalışmaları, Togg’un piyasaya çıkışının yaklaşması ve Elon Musk’ın Tesla şirketinin Türkiye ile anlaşma yapması sonucu, ülkemizdeki elektrikli otomobil sektörünü bir hayli hareketlik yaşadı.

Otomotiv Distribütörleri Derneği tarafından elde edilen verilere göre Türkiye’deki elektrikli otomobil satışlarının adeti, 2022 yılının ilk üç çeyreğinde toplam 3 kat artış göstermiş oldu.

Türkiye’deki enflasyon ve döviz kurlarının yükselmesi gibi nedenlerden dolayı artık fiyatları çok artan dizel ve benzinli otomobillerin satışı düşüş gösterirken elektrikli araçların satışları yaklaşık 3 katlık bir artış göstererek 3.283’e yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde ise satış adeti 1.196 olarak kayıtlara geçmişti.

Benzinli ve dizel araçların satışlarında düşüş olması, elektrikli araçların satışlarının onları geçtiği anlamını taşımıyor. Araç satışları konusunda ilk sırada 250.401 adet ile benzinli araçlar, ikinci sırada ise 60.316 adet ile dizel araçlar yer alıyor. 2021 yılı satış oranlarına kıyaslandığında ise bu tip araçların satışında düşüş olduğu görülüyor.

Yapılan yatırımlar ve altyapı çalışmaları ile birlikte otomobil kullanıcılarının elektrikli otomobile olan ilgisi doğru orantıda yükseldiği görülüyor.

Advertisement