İtalya'dan Yeni Elektriklisi: Fulminea!

İtalya'dan Yeni Elektriklisi: Fulminea!

İtalyan otomobil markası tarafından elektrikli bir model daha piyasaya sürülecek. Bu modelin bataryaları ülkemizde üretilecek.

Global ölçekte birçok firmanın elektrikli hiper otomobil segmentine giriş yaptıklarını son yıllarda görüyoruz. Bunlardan birisi de Automobili Estrema isimli İtalyan otomobil firması. 2020 yılında girişimci Gianfranco Pizzuto tarafından kurulan bu otomobil firması, Fulminea ismini verdiği bir elektrikli hiper otomobil geliştirmekle meşgul şu günlerde. Ayrıca kurucu Pizzuto'nun, 2007 ile 2014 yılları arasında ABD'li elektrikli otomobil devi Fisker ile birlikte çalıştığını da belirtelim.

Firma tarafından yapılan açıklamaya göre Fulminea, lityum-iyon ve katı hâl bataryalarını kombine etmesi ile dünyada bir ilk halini alacak. Günümüzde bu şekilde "hibrit batarya" düzeni kullanan veya duyuran hiçbir firma olmamıştı. Firma, bu batarya düzeninin 100 kWh kapasitede olacağını ve aracın 4 adet elektrik motorundan toplamda 2.040 beygir civarı güç alınacağını da takipçileri ile paylaştı.

Bu batarya siteminin ülkemizde üretildiğini belirtelim. Bu durum bizler için bir gurur kaynağı diyebiliriz. Tabii aracın bünyesinde yer alacak katı hâl bataryalarının ABEE Group isimli bir Belçikalı bir şirket tarafından üretildiği de bir gerçek.

0-320 km/s Hızlanmasını 10 Saniyenin Altında Tamamlayacak

Model 0-320 km/s hızlanmasını 10 saniyenin biraz altında bir sürede tamamlayacak. Aracın belirtilen menzil değeri de 520 km olarak belirlenmiş diyebiliriz. Yani günümüzün elektrikli Hatchback ve SUV modellerini aratmayan bir menzil değerine sahip diyebiliriz.

Bu elektrikli hiper otomobilin bataryasının detaylarına indiğimizde ise 500 Wh/kg'lık bir enerji yoğunluğuna sahip olduğunu görebiliyoruz. Aracın batarya paketinin ağırlığının da 300 kg olduğunu belirtelim. Estrema firması, bu aracın İtalya'nın Modena kentindeki Motor Valley bölgesinde üretileceğini ve 2023 yılının ikinci yarısında piyasaya çıkacağını da belirtelim.

Aracın tasarımına baktığımız zaman ise ön kısımdan yorumlamaya başlarsak, Kaputun her iki yanının Ferrari modellerini andırırcasına şişkin olduğunu ve farların da buraya konumlandırıldığını görüyoruz. Aracın farlarının kıvrımlı kısmının etkileyici göründüğünü de belirtmek gerek. Ayrıca ön tamponun alt kısmında da ortada aydınlatmalı bir parçaya yer verilmiş. Kaputun üzerindeki İtalya bayrağı detayları da dikkatleri çekiyor.