İngiltere'de Elektrikli Araç Satışları 2023 Yılının Mart Ayında Artış Gösterdi

İngiltere'de Elektrikli Araç Satışları 2023 Yılının Mart Ayında Artış Gösterdi

Elektrifikasyon süreci ile tüm dünya da elektrikli araç satışları artmaya devam ediyor. Yakın gelecekte trafikte oldukça fazla karşımıza çıkacak olan bu araçlara olan ilgi her geçen gün artıyor.

Elektrifikasyon süreci ile tüm dünya da elektrikli araç satışları artmaya devam ediyor. Yakın gelecekte trafikte oldukça fazla karşımıza çıkacak olan bu araçlara olan ilgi her geçen gün artıyor. Son olarak İngiltere'de elektrikli araç satışları ile rekor kırıldı. İngiltere de elektrikli araç satışları, 2023 yılının mart ayında aylık satış olarak şimdiye kadar ki en iyi satışı gerçekleştirdi. İngiltere de 2023 yılının mart ayında elektrikli araç satışları aylık bazda yüzde 18.6 oranında büyüme kaydetti.

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu (SMMT), 2023 yılı mart ayı araç satış rakamlarını paylaştı. İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu (SMMT) tarafından paylaşılan verilere göre, İngiltere de araç satışları yüzde 18.2 oranında artış gösterdi. Yaşanan bu artışla üst üste araç satışları 8. ay artış gösterdi.

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu (SMMT) tarafından paylaşılan verilere göre, 2023 yılının mart ayında toplam 287 bin 825 araç satışı gerçekleştirildi. İngiltere de artan araç satışları ile 2023 yılının ilk üç ayı 2019 yılından beri en çok satış yapılan dönem oldu. Bahsettiğimiz bu dönemde toplamda yarım milyona yakın araç satışı gerçekleşirken, 2.7 milyar sterlin değerinde satış yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İngiltere de elektrikli araç satışları 2023 yılının mart ayında aylık satış rakamlarının en çok olduğu ayı geride bıraktı. Bu dönem de İngiltere’de elektrikli araç satışları yüzde 18.6 oranında artış gösterdi. İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu (SMMT) tarafından paylaşılan verilere göre, 2023 yılının mart ayında İngiltere de toplam 46 bin 626 elektrikli araç satışı gerçekleştirildi. Elektrikli araç pazarın büyüklüğü yüzde 16.2 oran ile hemen hemen aynı oranda kaldı.

Otomotiv endüstrisi İngiltere de, tüm dünya da olduğu gibi pandemiden ve tedarik sorunundan etkilenmişti. Otomotiv endüstrisi art arda 8 ay büyüme kaydederek bu sıkıntılı süreci sonlandırmışa benziyor.

İngiltere de elektrikli araç satışları şimdiye kadarki en iyi satışı gerçekleştirdi. Bu satışlarda araç kullanıcılarının bu araçlara olan ilgisi olduğunu söyleyebiliriz. Ülkelerin elektrikli araçlar için koydukları hedeflerine ulaşmak için altyapı yatırımlarını artırması gerektiğini de belirtelim.

Advertisement