İkinci El Otomobile KDV Düzenlemesi Geldi!

İkinci El Otomobile KDV Düzenlemesi Geldi!

Otomotiv sektöründe araç alım satım yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1’den yüzde 18 çıkarıldı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Kabine Toplantısı sonrası alınan kararları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, otomotiv sektöründe araç alım satım yapanların ödediği KDV oranının yüzde 1’den yüzde 18 çıkarıldığını paylaştı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu açıklamalardan ikinci el otomobil sektörü de nasibini aldı. İkinci el araç alım satım yapanların ödediği KDV oranı yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Oto galericilerinin araç alım satımından elde ettikleri kar ile yat, kotra, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18'e yükseltiyoruz” dedi. 

Erdoğan’ın açıklamaları arasında elektrikli araçlarla ilgili kararlar da var.

81 İle Şarj İstasyonu İnşa Edilecek

Ülkeyi elektrikli otomobil üssü haline getirecek çalışmalar yapıldığını ifade eden Erdoğan, yerli otomobil Togg başta olmak üzere elektrikli otomobil üretimi ve kullanımındaki gelişmeleri dikkate alarak yüksek Hızlı şarj istasyonlarının sayınısın artırılması konusunda yeni adımlar atıldığını da belirtti.

Erdoğan, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız vasıtasıyla 81 ilimizin tamamında 1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonu kurulmasına yönelik çalışmalara 300 milyon liralık destek sağlıyoruz. Amacımız bir yıl içinde ülkemizde yaygın bir yüksek hızlı şarj alt yapısı kurulmasını sağlamaktır" ifadelerini kullandı.

Advertisement