Hyundai Uçan Araç Üretecek!

Hyundai Uçan Araç Üretecek!

Hyundai tarafından yapılan açıklamada "Kentsel Hava Hareketliliği-Urban Air Mobility" stratejisinin bir yansıması olan Supernal isimli şirket, Hyundai'nin gelecekteki mobilite vizyonunu  bizlere yansıtacak.

Hyundai Motor Grubu (HMG), uçan araç üretimi yapmak ve gelecekteki mobilite vizyonu için Supernal LLC isimli yeni bir şirket kurdu.

Hyundai tarafından yapılan açıklamada "Kentsel Hava Hareketliliği-Urban Air Mobility" stratejisinin bir yansıması olan Supernal isimli şirket, Hyundai'nin gelecekteki mobilite vizyonunu  bizlere yansıtacak.

Hyundai, seri üretim olarak piyasaya sunmayı hedeflediği eVTOL aracını geliştirmeye ve iyileştirmeye devam ediyor. İlk ticari uçuşunu 2028'de başlatmayı hedefleyen marka 2030'larda da pazarı iyice genişletmeyi amaçlıyor.

Supernal ayrıca, hava hareketliliğini mevcut toplu taşıma ağlarına entegre ederek sorunsuz bir intermodal yolcu deneyimi de sunacak.

Elektrikle Çalışacak ve 4-5 Kişi Alabilecek

Aynı anda 4 ya da 5 yolcu kapasitesine sahip model ağırlıklı olarak şehir içi ulaşımda kullanılacak. Supernal'in ilk hava aracı elektrikle çalışacak ve otonom bir araç olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli hava aracı, ilk olarak ABD'deki kamu ve özel kuruluşlarla beraber akademik alanlarda iş birliği şeklinde kullanılacak.

Uluslararası düzeyde altyapı ve ulaşım ağını kurmayı hedefleyen marka İngiltere ve Kanada’da aktivitelerine ağırlık vererek hava sahası yönetim konusunda zamanla kendini geliştirmeyi amaçlıyor.