Hyundai, Sonata Modelini Yeniledi

Hyundai, Sonata Modelini Yeniledi

Hyundai tarafından üretilen sedan gövde tipindeki Sonata yenilendi. 2024 model yılı olarak yenilenen bu araç yeni tasarımı ile karşımıza çıkıyor.

Hyundai tarafından üretilen sedan gövde tipindeki Sonata yenilendi. 2024 model yılı olarak yenilenen bu araç yeni tasarımı ile karşımıza çıkıyor. Otomobil eski haline göre daha sportif bir görünüme sahip olarak karşımıza çıkıyor.

Güney Koreli otomobil üreticisi Hyundai, satışa sunulduğu pazarlarda oldukça tutulan Hyundai Sonata modelini yeniledi. Otomobil, yakın bir tarihte küresel lansmanını yapacak.

​​​​​​​

Hyundai, 2022 yılında Hyundai Staria modelini satışa çıkardı. Hyundai Staria modelinde kaputu boydan boya kaplayan bir far tasarımı kullanılmıştı. Hyundai Sonata modelinde de bu far tasarımı Hyundai tarafından tercih edildi. Yeni far tasarımı 2024 model Hyundai Sonata’ya hoş bir hava veriyor.

Aracın arka kısmına baktığımızda, ön kısımda yer alan far tasarımının kullanıldığını görüyoruz. Arka far tasarımı bagaj kapağını da kapsayacak şekilde ve hatta bu kapağın etrafına çıkacak şekilde düz bir çizgide ilerliyor. Şirket, farın etrafını çerçeve ile sarıyor ve otomobile çok şık bir görünüm veriyor. Şirket bu farların otomobile sportif bir görüntü sergilediğini belirtiyor.

Hyundai Sonata'nın iç kısmını incelediğimiz de sürücü merkezli bir konsol tasarımı görüyoruz. Şirket ilk defa birleşik ekran kullanmayı Sonata modelinde tercih ediyor. Bahsettiğimiz bu ekranlar 12,3 inç boyutunda karşımıza çıkıyor. Hyundai, iki ekranda da tamamen dijital ve dokunmatik bir kullanımı araç kullanıcılarına sunuyor. Ayrıca otomobilin klima kontrol bölümünde küçük bir ekran daha bulunuyor. Araçta vites topuzu yer almıyor. Bu sayede araç içi kullanılan alanın genişletilmesi sağlanmış. Araçta vites topuz yer almayınca ister istemez akla vites geçişinin nasıl yapılacağı sorusu geliyor. Bu durum 2024 model Hyundai Sonata’da, direksiyonunun arkasında bulunan vites geçişlerinin yapıldığı bir kol ile sağlanıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hyundai, 2024 model Sonata ile ilgili motor özellikleri ve teknik özellikleri ile ilgili açıklama yapmadı. 30 mart tarihinde yapılacak olan lansmanda bu özelliklerin açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz günlerde Hyundai’nin 2023 yılında Türkiye de satışa sunacağı modeller açıklandı. Hyundai Sonata bu modeller arasında yer almadı. 2023 yılı için modelin ülkemize gelme durumu söz konusu değil. 2024 yılında ise modelin ülkemize gelip gelmeyeceği ise henüz belli değil.

Advertisement