Hyundai M.Vision Konsepti, Şaşırtan Özellikleriyle Tanıtıldı

Hyundai M.Vision Konsepti, Şaşırtan Özellikleriyle Tanıtıldı

Hyundai, tüketici elektroniği fuarı (CES)’te tanıtıma çıkardığı M.Vision 2GO Hydrogen ve M.Vision POP EV ismindeki konsept araçların detaylarını açıkladı. Trafik kalabalığı nedeniyle hareket alanımızın çok kısıtlı olmasından dolayı çözüm arayışı içerisine

Hyundai, tüketici elektroniği fuarı (CES)’te tanıtıma çıkardığı M.Vision 2GO Hydrogen ve M.Vision POP EV ismindeki konsept araçların detaylarını açıkladı. Trafik kalabalığı nedeniyle hareket alanımızın çok kısıtlı olmasından dolayı çözüm arayışı içerisine giren Güney Koreli firma, yeni konsept araçlarıyla trafiğin ve nüfusun yoğun olduğu kentlerde rahat hareket alanları açmaya çalışacak. İhtiyaç halinde ise 90 derece dönebilen ve tamamen yan şekilde ilerleyebilen tekerlekler kullanılacak.

Hyundai bu yeni teknolojisine "e-corner" ismini verdi. 2023 yılından sonra bu platformu farklı modellerde de uygulamayı düşünmekte. Tüm platformlar fren, süspansiyon ve sürüş sistemleri ile beraber gelecek.

Hyundai, bu konsept özelliğin köklerinin 2018 yılından geldiğini belirtiyor. O zamandan beri geliştirilme çalışmaları devam eden bu "e-corner" ismindeki tasarım, en sonunda seri üretimi gerçekleşecek kadar güvenilir olmuş. Güney Koreli üretici bir sonraki planlarının bu olduğunu söylüyor.

2023 yılında üretilmesi beklenen bu sistem ile birlikte otonom araç teknolojisi için de bir başlangıç olacak. 2025 yılında sonra firma bu teknolojilerini otonom araçlarda kullanmayı planlıyor.

Zaten otomobil dünyasının ve kullanıcıların hayallerini süsleyen otonom teknoloji ve robot, gelecekte bizlerle beraber olacak. Mühendisler bu sistem üzerindeki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hyundai, bu teknoloji ile geleceğin en önemli isimleri arasında yer alacağı kesin.

Tabi firmanın çalışmaları ne denli yeterli olacağı merak konusu ama şuan istedikleri yolda güzel ilerlediklerini söyleyebiliriz.