Hyundai 2022 Yılı Araç Satış Rakamlarını Açıkladı  

Hyundai 2022 Yılı Araç Satış Rakamlarını Açıkladı  

Otomotiv sektörü son birkaç yıldır çip krizi ve küresel çapta etkili olan pandeminin etkisiyle zorluk yaşıyor. Birçok marka bu durumdan olumsuz olarak etkilendi.

Otomotiv sektörü son birkaç yıldır çip krizi ve küresel çapta etkili olan pandeminin etkisiyle zorluk yaşıyor. Birçok marka bu durumdan olumsuz olarak etkilendi. Fakat Hyundai yaşanan bütün bu zorluklara rağmen geride bıraktığımız 2022 yılında büyümeyi başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Otomobil dünyasının dev şirketleri 2022 yılında ne kadar araç satışı gerçekleştirdiklerini açıklamaya devam ediyor. Son birkaç yıldır yaşanan zorlu süreç bazı markalarda olumsuz etki oluştururken bazı markalarda bu durumdan etkilenmedi. Hyundai, bu süreçten etkilenmeyen şirketler arasında yer alıyor. Şirket otomobil sektöründe araç satış oranını yükseltti. Hyundai, Avrupa pazarında toplam satışın yüzde 4.6’sına ulaşarak toplam 518.566 adet araç satışı gerçekleştirdi. Toplam araç satışı içinde elektrikli araç satışı 126.000 adet olarak açıklandı. Hyundai’nin toplam satılan araçlarının yüzde 21’ini EV modelleri oluşturuyor. Hyundai, grup olarak Avrupa’da 200.000 üzeri elektrikli araç satışı gerçekleştirdi. Ayıca IONIQ 5 ve IONIQ 6 modellerinin dünya çapında satışları yaklaşık olarak 100.000 adete ulaştı.

Hyundai’nin, dünya genelinde toplam araç satışı 3.94 milyon adede ulaşarak bir önceki yıla oranla yüzde 1.4 artış gösterdi. Ayrıca marka; Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere ve Fransa da pazar payını büyütmeyi başardı. İspanya da büyük başarı elde eden Hyundai, toplam pazar payının yüzde 7.3’ünü elde etti. Şirket İspanya da 59.503 adet araç satışı gerçekleştirdi. Hyundai, İngiltere de büyük bir başarı elde ederek toplam pazar payının yüzde 5’ini elde etmeyi başardı. Hyundai, İngiltere de toplam 80.419 adet araç satışı gerçekleştirdi. Hyundai bu satış rakamı ile İngiltere pazarındaki en yüksek satışını gerçekleştirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hyundai, Avrupa’da ve dünyada araç satışında artış gösterirken bu artış ülkemizde de yaşandı. Hyundai Assan, 2022 yılında 208.000’den fazla araç üretimi gerçekleştirdi. 2021 yılına kıyasladığımızda üretilen araç sayısı yüzde 28 oranında artmış oldu. 2022 yılında 176.664 adet araç ihraç edildi. Hyundai Assan’ın İzmit fabrikasında üretilen araçların yüzde 85’i, 40’tan fazla ülkeye ihraç edildi. Hyundai Assan, 25 yıldır araç üretimine devam ediyor ve toplam 2.5 milyondan fazla araç üretimi gerçekleştirdi.

Advertisement