Fiat Türkiye Liderliğini Korudu

Fiat Türkiye Liderliğini Korudu

​​​​​​​Fiat, 2022 yılında ülkemizde en çok satış yapan şirket olmayı başarmıştı. Şirketin en çok satan modellerinden olan Egea 2022 yılında da bu başarısını korudu.

Fiat, 2022 yılında ülkemizde en çok satış yapan şirket olmayı başarmıştı. Şirketin en çok satan modellerinden olan Egea 2022 yılında da bu başarısını korudu. Türkiye’deki otomobil pazarının 2022 yılının bitmesi ile resmi satış rakamları belli oldu.

Otomobil ve hafif ticari araç satışı toplam 783.283 adet olan pazarda 2021 yılına göre artış olduğunu görüyoruz. En çok satış yapan marka ise Fiat oldu. Fiat, 2019 yılından beri liderliğini korumayı başardı. Yılın En Çok Tercih Edilen Otomobil Markası ödülünü Fiat ve Yılın En Çok Tercih Edilen Modeli ödülünü de Egea’ya Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği tarafından layık görüldü.

Etkinlikte açıklamalar yapan Fiat İş Birimi Direktörü Altan Aytaç, 2022 yılında 146.435 adet satış ve pazar payında yüzde 18,7’lik pay ile tamamladıklarını ifade etti. Fiat modellerine olan ilgiden ve yüksek talepten büyük memnuniyet ve gurur duyduklarını ifade etti.

Altan Aytaç; “Yaşanan tüm belirsizlik ve zorluklara rağmen, 2022 yılında da Fiat markası olarak yine çok önemli iş sonuçlarına imza attık. Bugün, Türkiye pazarındaki liderliğimizi daha da güçlü bir şekilde sürdürüyor olmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyoruz. Dördüncü kez üst üste elde ettiğimiz toplam pazar liderliğimizin üstüne bu sene uzun bir aradan sonra otomobil pazarında da liderliği yakalıyor olmamız bu yılki çalışmalarımızın kıymetini bir kat daha arttırıyor.” ifadeleri ile 2022 yılını değerlendirdi.

Şirket 2022 yılının başında Egea Cross Wagon ve hibrit motor seçenekli Egea’yı dünya ile eş zamanlı olarak ülkemizde tanıtmıştı. 2022 yılında Egea Ailesi, toplam 97.000 adet üzerinde satış gerçekleştirdi. Türkiye de en çok satış yapan otomobil ise Egea Sedan modeli oldu.

2021 yılında karşımıza çıkan Egea ailesinin SUV sınıfındaki aracı Egea Cross ise 2022 yılında Türkiye SUV Segmenti lider oldu. Egea Cross 26.341 adetlik bir satış başarısı gösterdi.

Advertisement