Honda'dan Avrupa İçin 2023 ZR-V Müjdesi

Honda'dan Avrupa İçin 2023 ZR-V Müjdesi

Honda, tamamen yenilrnen ZR-V SUV modelinin resmi duyurusunu yaptı. Marka, Avrupa'daki ürün gamını her geçen gün genişletiyor. Yüksek sürüşlü model, 2023’te Avrupa pazarına girecek ve markanın ürün gamında bulunan HR-V ile CR-V arasında kendine yer bulaca

Honda, tamamen yenilenen ZR-V SUV modelinin resmi duyurusunu yaptı. Marka, Avrupa'daki ürün gamını her geçen gün genişletiyor. Yüksek sürüşlü model, 2023’te Avrupa pazarına girecek ve markanın ürün gamında bulunan HR-V ile CR-V arasında kendine yer bulacak.

Honda yetkilileri şu an için bu plaka ismi ile ilgili ek ayrıntıları paylaşmak istemiyor. Bundan dolayı araç hakkında çok fazla bilgiye de yer verilmediğini belirtelim. Verilen bilgilere göre şu an da, ZR-V'nin hibrit bir güç aktarma kullanacağı ve elektrikli motorlara sahip olan HR-V ve yeni nesil CR-V'ye bu şekilde sunulacağını söyleyebiliriz.

Yeni ZR-V’nin, Honda'nın Avrupa serisini hibrit modellerle geliştirme stratejisinin bir örneği olarak karşımıza çıkıyor. Ekran da görünen SUV, yılın üçüncü çeyreğinde Avrupa'da çıkması beklenen yeni Civic e:HEV'e katılacak. ZR-V'nin, HR-V'nin hibrit motorunu mu yoksa elektrikli Civic'in daha güçlü hibrit motorunu mu alacağı hususunda henüz kesin bir bilgi bulunmamakta.

Yukarı da ki galeri de Çin için gelen ZR-V'nin fotoğraflarını görebilirsiniz. Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki crossover, yalnızca CVT ile eşleşmiş olup ve hibrit olmayan 1,5 litrelik bir turbo motorla satışa çıkacak. Model GAC-Honda tarafından üretime geçirilecek.

ZR-V'nin Avrupa'da piyasaya çıkmasıyla birlikte Honda, herhangi bir elektrifikasyon olmadan yalnızca tek bir modele sahip olarak yerini alacak. Yaklaşan yeni Civic Type R, 300 beygir gücünde 2.0 litrelik turboşarjlı bir motor uygulayacak ve Honda’nın Avrupa'daki son tamamen içten yanmalı aracı olacak.