Honda, Heyecan Verici 2022 Civic Si Modelini Duyurdu

Honda, Heyecan Verici 2022 Civic Si Modelini Duyurdu

Honda, Civic Sedan'ın sportif seçeneği Yeni Civic Si modelini resmen duyurdu. Hem tasarımıyla hem teknolojisiyle hem de performansıyla kendine hayran bırakan 2022 Honda Civic Si, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak.

Honda, Civic Sedan'ın sportif seçeneği Yeni Civic Si modelini resmen duyurdu. Hem tasarımıyla hem teknolojisiyle hem de performansıyla kendine hayran bırakan 2022 Honda Civic Si, önümüzdeki aylarda satışa sunulacak.

Japon üretici Honda, Civic'in sportif ögeler ile donatılmış seçeneği olan Yeni Honda Civic Si modelini tanıttı. Özellikle de genel duruşuyla dikkat çeken model, 2022 yılında piyasaya sürülecek. Tasarımıyla etkileyen bu araç, sunduğu performans ile de hiç de fena durmuyor.

Yeni Honda Civic Si’de Kullanıcısını Neler Bekliyor

Şimdiden şunun garantisini vermeliyiz ki 2022 Civic Si, normal seçeneğine göre fazlasıyla heyecan verici görünüyor. LED farlar ile yeni kullanıcılarına selam veren model, Honda Civic Sedan'dan daha agresif görünmesini sunan bir tampona sahip.

Ayrıca ön ızgara yapısı da 2021 Civic Sedan modeline göre oldukça farklı duruyor. Arka tarafa geldiğimizde ise Honda Civic Sedan'ın çok da kabul görmeyen farlarının değiştiğini görüyoruz. Bu kısım, Si seçeneğinde daha şık bir şekilde dizayn edilmiş durumda.

İşte Karşınızda Honda Civic Si

Yeni 2022 Honda Civic Si, iç tasarımda ise orijinal versiyonuyla benzerlik gösteriyor. Fakat Honda mühendisleri bu özel modeli daha sportif kılabilmek için kırmızının ön plana çıktığı kumaş koltuklar kullanmayı tercih etmiş. Bu kırmızı renkli ince detaylar, ön panelde ve kapılarda da ben buradayım diyor.

Civic Sedan'da bulunan konsola yerleştirilen multimedya sistemi, Yeni Honda Civic Si'de ise konsolun üzerine doğru yerleştirilmiş. 9,0 inç’lik multimedya ekranı, kablosuz Apple Carplay ve Android Auto desteğine de sahip. Japon marka, bu modelde Bose marka subwooferlı özel ses sitemine yer vermiş.

2022 Honda Civic Si Öne Çıkan Teknik Özellikler

Kaputun altına geldiğimizde 1,5 lt’lik turbo şarjlı motor ünitesinin Yeni model Civic Si'ye hayat verdiğine şahit oluyoruz. Benzin yakıt hücresine sahip bu motorun ürettiği güç tam 200 bg. Japon üretici Honda, Civic Si modelinin önceki seçeneğinde ise 205 beygir güç üretimi yapabilen daha güçlü bir motor kullanmaktaydı. Fakat bu defa güç düşmüş durumda.

Honda mühendisleri, aradaki farkın tork ile kapandığını, yüksek performanstan ödün verilmediğini belirtiyor. Şanzıman kısmına baktığımızda ise 6 ileri Manuelin dışında başka bir seçenek yok maalesef. Vites değişiminin daha iyi hissedilmesi için özel bir çalışmaya yer veren Honda, vites yolunu %10 kısaltmış.

Honda'nın gerçekleşen etkinliğinde duyurulan yeni otomobili, gelecek aylarda kullanıcılarının beğenisine sunulacak. Fakat şirket, şu an için fiyat ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı