Honda, Formula 1'e Dönüyor!

Honda, Formula 1'e Dönüyor!

​​​​​​​Japon otomotiv devi Honda, 2026 yılından bu zamana kadar Aston Martin takımının motor tedarikçisi olarak karşımıza çıkacak ve Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeniden boy gösterecek.

Japon otomotiv devi Honda, 2026 yılından bu zamana kadar Aston Martin takımının motor tedarikçisi olarak karşımıza çıkacak ve Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda yeniden boy gösterecek.

Aston Martin takımının web sitesinden yapılan açıklamada yeni güç ünitesi kurallarının yürürlüğe gireceği ifade edilerek 2026 yılından bu yana Honda ile iş birliği yapılacağı vurgulandı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mevcut turboşarjlı V6 motorlar mimarisini koruyacak. 2026 güç üniteleri, artırılmış elektrik gücü ve yüzde 100 sürdürülebilir yakıtlarda bu araçlarla bizleri karşılayacak.

İlk defa 1964 yılında Formula 1’de karşımıza çıkan Honda markasının motorlarını taşıyan araçlar, toplam 89 yarış ve 90 pole pozisyonu başarısı gösterdi.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Honda markası 2008 yılınin son zamanlarında ekonomik kriz sebebi ile ayrıldığı Formula 1’e tekrar katıldığı 2015-2021 yılları arasında 16'sı Red Bull, biri de AlphaTauri olmak üzere 17 yarış birinciliği ile karşımıza çıktı.

Red Bull, Japon otomotiv devi ile yaptığı anlaşma ile 2022 yılından bu zamana kadar "Red Bull Powertrains" ismi altında Honda motorlarını kullanacak.