Formula 1’de Leclerc 2023 Yılına Umutla Bakamıyor

Formula 1’de Leclerc 2023 Yılına Umutla Bakamıyor

Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, Bahreyn Grand Prix’inde gerçekleştirilen ilk yarışta yarış dışı kalması sonrası hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti.

Ferrari sürücüsü Charles Leclerc, Bahreyn Grand Prix’inde gerçekleştirilen ilk yarışta yarış dışı kalması sonrası hayal kırıklığı yaşadığını ifade etti. Sıralama turları sonrası pole pozisyonu için yarışan Charles Leclerc, pazar günü galibiyet için fazla direnemedi. Monakolu sürücü, yarış temposunda çok geride kaldı ve hedefini üçüncülüğe çevirdikten kısa bir süre sonra, motor sorunu ile yarışı yarım bırakmak zorunda kaldı. Sezona yarış dışı kalarak başlaması sonrası hayal kırıklığı yaşayan Leclerc, performansın çok iyi olmadığının da altını çizdi. Leclerc, sorunun ortaya çıkma anına kadar motorda herhangi belirti olmadığını ifade ederek her şeyin bir anda gerçekleştiğini ifade etti. Ferrari takımının kış boyunca çok fazla şey yaptığını ifade ederek çalışmaya devam etmeleri gerektiğinin altını çizdi. Çünkü daha henüz ilk yarışta olduklarını ve bu yarışta dayanıklılık sorunları yaşadıklarını söyledi. Testlerin ardından tahminlerimde yanılmayı umduğunu ancak yarış hızında Red Bull markasının çok gerisinde olduklarını da sözlerine ekledi. Bu hafta sonu mümkün olan en yüksek puanı kazanmanın önemli olduğunu vurguladı ancak bunu başaramadıklarını da sözlerine ekledi.

Red Bull markasına kıyasla bu hafta sonu, yarışta bir adım geride olmayı beklediklerini de sözlerine ekleyen sürücü şu anda Red Bull markasının çok farklı seviyede olduğunu söyledi.

Yarış dışı kalmadan önce kendine olan güveni hakkında da bir soru ile karşılaşan Leclerc, liderden tur başına bir saniye yavaş gidiyorken, kendinize ne kadar güvenebiliyorsanız o kadar güvendiğini ifade etti. Görünüşe göre Red Bull yarış temposu konusunda oldukça iddialı bir marka olacak. Çünkü sıralama turlarında hemen hemen aynı hızda olduklarını belirten Leclerc yarışta, tur başına 1 saniye geride kaldıklarını da sözlerine ekledi.

Advertisement