Formula 1'de Avustralya GP’sini Verstappen Kazandı!

Formula 1'de Avustralya GP’sini Verstappen Kazandı!

Formula 1'de bu yılın 3. yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini Hollanda’lı sürücü Verstappen kazandı ancak yarış kaosla bitti.  Yarışın bitimine 4 tur kalmış olmasına rağmen Magnussen kaza geçirdi.

Formula 1'de bu yılın 3. yarışı olan Avustralya Grand Prix'sini Hollanda’lı sürücü Verstappen kazandı ancak yarış kaosla bitti.  Yarışın bitimine 4 tur kalmış olmasına rağmen Magnussen kaza geçirdi. Yaptığı bu kazanın ardından çıkan kırmızı bayrakla 2 turluk mini bir yarış 'durarak start'la yeniden başladı ve ilk virajda sürücüler birbirine girdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yarış Güvenlik Aracı Arkasında Bitti

Son kırmızı bayrağın zamanı oldukça uzun sürdü. Alonso'ya temasta bulunan Carlos Sainz 5 saniye cazasına çarptırıldı. Olaylı start sonrası araçlar ilk sektörü geçemedi ve starttaki sıralama ilk haline döndü. Araçlar son turu güvenlik aracı arkasında tamamladı. Son virajda güvenlik aracının çıkması ile Verstappen damalı bayrağı gördü ve yarışı ilk sırada tamamladı.

Yarışı ikinci sırada tamamlayan Hamilton’ın ardından Alonso yarışı üçüncü sırada tamamladı. 5 saniye ceza alan Carlos Sainz, bu yarışı 12. sırada tamamladı. Carlos Sainz, kendine verilen 5 saniyelik ceza sonrası oldukça büyük bir tepki göstererek karşılık verdi.

Günün sürücüsü Red Bull markasının Meksikalı pilotu Sergio Perez olarak karşımıza çıktı. Pierre Gasly, Esteban Ocon, Nyck De Vries, Logan Sargeant, Kevin Magnussen, George Russell, Alexander Albon ve Charles Leclerc yarışı tamamlayamayan sürücüler olarak kayıtlara geçti. Formula 1'de bu yılın dördüncü yarışı olan Azerbaycan Grand Prix'si, 30 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek.

Avustralya Grand Prix'sinin ardından oluşan pilotlar ve takımlar sıralaması ise şu şekilde:

Formula 1 Pilotlar Sıralaması

1 - Max Verstappen:69 puan

2 - Sergio Perez: 54 puan

3 - Fernando Alonso: 45 puan

4 - Lewis Hamilton: 38 puan

5 - Carlos Sainz: 20 puan

5 - Lance Stroll: 20 puan

Formula 1 Takımlar Sıralaması

1 - Red Bull: 123 puan

2 - Aston Martin: 65 puan

3 - Mercedes: 56 puan

4 - Ferrari: 26 puan

5 - McLaren: 12 puan