Ford ve Tofaş Üretime Ara Vereceğini Açıkladı

Ford ve Tofaş Üretime Ara Vereceğini Açıkladı

​​​​​​​Tofaş ve Ford, KAP'a yaptıkları bildirim ile üretime ara vereceklerini açıkladılar. Tofaş firması yıllık izin ve planlı bakım sebebiyle Ağustos ayında iki hafta süreyle üretimini durduracağını açıkladı.

Tofaş ve Ford, KAP'a yaptıkları bildirim ile üretime ara vereceklerini açıkladılar. Tofaş firması yıllık izin ve planlı bakım sebebiyle Ağustos ayında iki hafta süreyle üretimini durduracağını açıkladı. Ford firması ise yıllık izin sebebiyle Ağustos ayı içinde üretime ara vereceğini açıkladı.

Tofaş, Türkiye’de Egea, Doblo ve Fiorino modellerini üretmeye devam ediyor. Bursa tesislerinde 8-21 Ağustos tarihleri arasında planlı izin kullanımı ve planlı bakım, onarım çalışmaları sebebiyle üretime ara verileceğini bildirdi.

Tofaş firması tarafından KAP’a yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Şirketimiz Bursa fabrikasında 08.08.2022 – 21.08.2022 tarihleri arasında planlı izin kullanımı; üretim hatlarında yapılacak planlı bakım-onarım çalışmaları sebebiyle üretime geçici olarak ara verilecektir. Bahse konu dönemde çalışanlarımız yıllık izin hak edişlerini kullanacak olup; fabrikamızda nöbetçi personel ile sadece bakım ve revizyon çalışmaları gerçekleştirilecektir.''

Ford firması ise, yıllık izin sebebiyle fabrikalarında üretimi belli bir süre durduracak.

Ford firması tarafından KAP’a (Kamuoyu Aydınlatma Platformu) yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Fabrikalarımızda aşağıda belirtilen tarihler arasında üretime ara verilecektir. Bu dönem zarfında fabrikalarımızda periyodik bakım çalışmaları gerçekleştirilecektir. Yeniköy fabrikamızda ayrıca yeni yatırımlarımız için üretim hatlarımızın hazırlanma çalışmaları gerçekleştirilecektir.''

Gölcük Transit Hattı: 1-15 Ağustos

Gölcük Custom Hattı: 1-12 Ağustos

Yeniköy Fabrikası: 1-25 Ağustos

Eskişehir Fabrikaları: 1-15 Ağustos

Advertisement