Ford Focus Electric Geri mi Dönüyor

Ford Focus Electric Geri mi Dönüyor

Ford Focus Electric, hayatı boyunca Mavi Oval'in başarılarıyla övündüğü bir otomobil olamadı. 2011 ile 2018 yılları arasında sadece Amerika pazarında satılan model, 9 bin kez müşteriye ancak ulaşabildi. Düşük satış adetleri de Ford'un bu girişiminin fişin

Ford Focus Electric, hayatı boyunca Mavi Oval'in başarılarıyla övündüğü bir otomobil olamadı. 2011 ile 2018 yılları arasında sadece Amerika pazarında satılan model, 9 bin kez müşteriye ancak ulaşabildi. Düşük satış adetleri de Ford'un bu girişiminin fişini çekmesine sebep olmuştu. Ancak değişen sektör ve elektrikli araçlara olan yoğun talep, ABD’li markayı bir kez daha Yeni Focus Electric hayallerine sürükledi.

Markanın tasarım şefi olan Murat Güler ile konuşma fırsatı bulan Autocar yetkilileri, markanın gelecek planları hakkında önemli detaylar duymuş. Ford Focus Electric modelinin geri dönebileceği hakkında spoiler veren yönetici, çok fazla detaya girmek istememiş. Ancak Murat Güler, şu anda Ford mühendislerin "birden çok" proje üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yeni Ford Focus Electric Hakkında Öne Çıkanlar

Ford’un tasarım şefi Murat Güler açıklamasında;

"Herkes elektrikli otomobil segmentinden bir pay almak istiyor. Elbette biz de yakın zamanda yeni modeller ile elimizi güçlendireceğiz. Bu geleceğin beraberinde getireceği her detayı yakından inceliyoruz. Yeni nesil otomobillerimizi tasarlamak adına yoğun çalışıyoruz. Yani tabağımız bir hayli dolu." ifadelerine değindi.

Yeni Ford Focus Electric'in baştan aşağı bir elektrikli otomobil olarak geliştirilmeyeceğini söylemeden geçmeyelim. Kendisi, içten yanmalı kardeşinin kullandığı platform üzerine inşa edilmişti. Yani gelme ihtimali oldukça yüksek olan Focus Electric, tamamen kendi platformunu kullanacaktır.

Ford Focus Electric'in başarısız olmasının nedenlerinden bir tanesi de günümüz standartlarına göre oldukça düşük menzili. Sadece 23 kWh'lik bir batarya ünitesi kullanan araç, 225 km gibi çok düşük bir yol katedebiliyor. Otomobil, 0’dan 100 km/s’e hızlanmasını ise sadece 11,4 saniyede tamamlayabiliyordu.