Aston Martin Patronu Krack, Alonso’nun Geleceğiyle İlgili Konuştu!

Aston Martin Patronu Krack, Alonso’nun Geleceğiyle İlgili Konuştu!

Aston Martin, 1959 ve 1960 yılları arasında yarışmış olan bir Formula 1 takımıdır. Racing Point takımının yerini 2021 yılında alan takım Formula 1 serüvenine bu şekilde devam etmektedir.

Aston Martin, 1959 ve 1960 yılları arasında yarışmış olan bir Formula 1 takımıdır. Racing Point takımının yerini 2021 yılında alan takım Formula 1 serüvenine bu şekilde devam etmektedir.

Aston Martin geçtiğimiz günlerde Sebastian Vettel’in ayrılık kararı sonrası Fernando Alonso ile çok yıllık bir mukaveleye imza atmıştı. İspanyol Formula 1 pilotu, takımla ilk Formula 1 yarışına 2023 Bahreyn GP'de çıkacak. Bu tarih hem İspanyol pilot hem de takım için yeni bir dönüm noktası olacak.

Fernando Alonso kariyerinin sonuna doğru her geçen gün daha fazla yaklaşıyor. Emekli olduktan sonra da İngiliz şirketin bünyesinde bir görev üstlenerek kariyerini sürdürebilir. Aston Martin takım patronu Mike Krack, İspanyol sürücünün spor kariyeri sonlandıktan sonra Aston Martin'de kalabileceğini doğruladı ancak bu kou hakkında herhangi bir detay vermedi.

Krack yaptığı bir paylaşımda, "Kendisiyle bu konuda verimli bir görüşme yaptım bile." ifadelerini kullandı. "Fernando ile olan ortaklığımızın, bir aracı sürmekten daha fazlası olabileceğine inanıyorum." diyerek sözlerini dürdüren Krack, "Bize katıldı ve ekibin önemli bir üyesi haline geldi. İşbirliğinin nasıl gelişeceğini göreceğiz." dedi. "Fernando Alonso’nun takımın geleceğinde büyük bir rol oynayabileceğine şüphe yok.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

İspanyol Fernando Alonso'nun anlaşması 2023 ve 2024 yıllarında da devam ediyor. Bunun dışında 2025 yılı için de İspanyol Pilotun kontratında bir opsiyona yer verildiğini belirtelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aston Martin Marka Tarihi

İngiliz menşeli bir otomobil firması olan Aston Martin, 1913 yılında Londra’da küçük bir atölyede yaşamına başladı. Lionel Martin ve Robert Bamford tarafından kurulan otomotiv devi İlk otomobillerini 1914 yılında üreterek piyasaya sürdü. Aston Martin otomobilleri tamamen el yapımı otomobiller olarak karşımıza çıkıyor ve en son parçayı monte eden işçinin ismi modele verilir. Aston Martin modellerinde plastik madde kullanılmadığını belirtelim. Bu nedenle küllük, düğmeler ve havalandırma ızgaraları alüminyum olarak bizleri karşılar. 1947 yılında David Brown Engineering Limited tarafından satın alınan Aston Martin markası 2007 yılında tekrar el değiştirmiştir. 924 milyon dolara motor sporları girişimcisi David Richards’ın başını çektiği bir yatırım grubu markanın yeni sahibi olmuştur.