Fiat İlk 6 Ayda Rekor Satış Gerçekleştirdi!

Fiat İlk 6 Ayda Rekor Satış Gerçekleştirdi!

Yaklaşık olarak 4 senedir ülkemizin en çok tercih edilen otomotiv markası olarak karşımıza çıkan FIAT 2023 yılında da en çok araç satan araç oldu.

Yaklaşık olarak 4 senedir ülkemizin en çok tercih edilen otomotiv markası olarak karşımıza çıkan FIAT 2023 yılında da en çok araç satan araç oldu.

2019’dan bu zamana kadar ülkemizde tüketicilerin en çok tercih ettiği otomotiv markası olarak karşımıza çıkan Fiat, 2023’ün ilk 6 ayında da liderliğini korumayı başardı. Hem otomobil hem hafif ticari araçlar birlikte olmak üzere toplam otomotiv pazarının lideri olarak karşımıza çıkan Fiat, otomobil Pazar payında yüzde 16,5, toplam pazar payında ise yüzde 18,5’lik bir Pazar payı ile karşımıza çıktı.

Marka, 2023’ün ilk 6 ayı içerisinde gerçekleştirdiği 101 bin adetten fazla rekor otomobil ve hafif ticari araç satışı ile Türkiye Otomotiv sektöründe tarihi bir başarının da sahibi oldu. Fiat Egea, lansmanından bu zamana kadar 8 yıldır ülkemizin en çok tercih edilen otomobili olarak karşımıza çıktı. Cross gövde tipi, yaklaşık olarak 20 bin müşterinin tercihi oldu. Orta SUV segmentinde liderliğini devam ettirdi. Fiat Egea Model Ailesi’nin bu başarısı ile birlikte markanın minivan segmentindeki güçlü oyuncusu Fiorino modeli de istikrarlı bir performans ile karşımıza çıktı. Haziran ayı içerisinde lansmanı ile karşımıza çıkan, Yeni Fiat Doblo modeli de yüksek talep gördü ve pazara hızlı bir giriş yapmayı başardı.

Aytaç “Müşterilerimizin konfor, sürüş ve bağlanabilirlik teknolojilerine dair beklentilerini en üst seviyede karşılama hedefiyle, ihtiyaçlarına uygun başarılı ürünler sunuyoruz. Tüketicilerin dönüşen ihtiyaçlarına en uygun mobilite çözümlerini sunmak üzere bağlantılı araçlar ve ilgili ekosistemin sunacağı katma değerli hizmetlere yatırım yapmaya devam ediyoruz. Egea, 2015 yılından beri ezber bozuyor.

Hafif ticari araçlar pazarının önde gelen modelleri Doblo ve Fiorino başarılı performanslarını sürdürüyorlar. Mart ayında lansmanını yaptığımız, Fiat markasını ilk elektrikli modeli olan 500e’nin satış rakamı da kısa süre içerisinde 500 adede yaklaştı. Geçtiğimiz dört yıldaki Pazar liderliğimizin ardından, bu yılın ilk altı ayında satışlarımız geçen yılın ilk altı ayına göre yüzde 63'lük artış gösterdi; Pazar payımız da 1 puan daha yükseldi” ifadelerini kullandı

Advertisement