Toyota ve Nissan Geçici Olarak Üretime Ara Verdi

Toyota ve Nissan Geçici Olarak Üretime Ara Verdi

​​​​​​​Japon otomotiv üreticilerinden Toyota ve Nissan, bazı fabrikalarında üretime ara vereceklerini açıkladılar. Japonya'da Hinnamnor tayfunu sebebiyle, her iki markanın da salı gününe kadar üretime ara vereceği duyuruldu.

Japon otomotiv üreticilerinden Toyota ve Nissan, bazı fabrikalarında üretime ara vereceklerini açıkladılar. Japonya'da Hinnamnor tayfunu sebebiyle, her iki markanın da salı gününe kadar üretime ara vereceği duyuruldu.

Japonya'da beklenen Hinnamnor tayfunu, ülkedeki otomotiv üretimini de geçici olarak durduracak gibi gözüküyor. Toyota ve Nissan tarafından yapılan açıklamalarda, ülkedeki bazı fabrikalarda üretime ara verileceği ifade edildi.

Toyota firması tarafından yapılan açıklamada, Japonya'nın batısındaki Fukuoka bölgesinde yer alan 3 tesiste gece vardiyasının geçici olarak durdurulduğu belirtildi. Nissan firması da, Fukuoka bölgesinde yer alan fabrikalarında beklenen tayfun nedeniyle üretime ara vereceğini açıkladı. Her iki marka da üretime yeniden salı günü başlayacağını belirtti.

Japon yetkililer beklenen tayfunun risk derecesini güçlü derecesinden çok güçlü derecesine değişiklik yapmıştı. Hinnamnor tayfunu nedeniyle Güney Kore'de de bazı tesislerde üretime ara verildiği ifade ediliyor.