Fernando Alonso Meydan Okudu

Fernando Alonso Meydan Okudu

Formula 1'de Aston Martin adına yarışan yaşayan efsane Fernando Alonso, aracını oldukça seviyor.

Formula 1'de Aston Martin adına yarışan yaşayan efsane Fernando Alonso, aracını oldukça seviyor. İlk iki yarışta podyuma çıkma başarısı gösteren İspanyol pilot, "Aston Martin her şeyi kazanma potansiyeline sahip bir takım, yakında herkes görecek.” ifadelerini kullandı.

Formula 1'de 2023 sezonu heyecan dolu mücadelelere sahne oluyor. Sezonun ilk iki yarışı geride kaldı. Fernando Alonso, Aston Martin adına yarışıyor. Performansı da sporseverleri oldukça şaşkına çeviriyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İspanyol pilot, Bahreyn ve Suudi Arabistan'da 3'üncü olarak podyuma çıktı ve başarılı grafiğini sürdürdü.

Alonso, Aston Martin takımının bu sezon gösterdiği performansı 'etkileyici' olarak bizlere sunuyor. İspanyol sürücü, "Bütçe sınırlamaları nedeniyle araçlarda fark yaratacak bir değişiklik yapmak çok zor. Fakat takımımızda çok yetenekli mühendisler var.” İfadelerini kullandı.

Sezona çok iyi başladıklarını ifade eden 41 yaşındaki sürücü aracındaki gelişmelerin etkileyici olduğunu dile getirdi. Bunun bu şekilde olacağını temenni ettiğini vurguladı.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Deneyimli sürücü, Aston Martin üst yöneticisi Lawrence Stroll aldıkları sonuçlardan oldukça mutlu olduklarını dile getirdi.

Stroll'den övgü ile bahseden İspanyol sürücü, Stroll'ün takımın başına geçtiği 5 yıllık zamanda yaptıklarının takdir edilmesi gerektiğini de vurguladı.

Aston Martin takımı Formula 1 takımlar sıralamasında ikinci sırada yer alırken Fernando Alonso pilotlar sıralamasında son iki yılın şampiyonu Max Verstappen'in 14 puan ardında üçüncü sırada yer alıyor.