Elektrikli Xiaomi Otomobilin Ne Zaman Üretileceği Belli Oldu

Elektrikli Xiaomi Otomobilin Ne Zaman Üretileceği Belli Oldu

Xiaomi, elektrikli otomobilinin üretimi için tarih verdi. Geçtiğimiz Mart ayında otomobil üreteceğini kamu oyu ile paylaşarak tüm dikkatleri üzerine çeken akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi, ilk elektrikli otomobilini 2024 yılında üretmeye başlayacağını

Xiaomi, elektrikli otomobilinin üretimi için tarih verdi. Geçtiğimiz Mart ayında otomobil üreteceğini kamu oyu ile paylaşarak tüm dikkatleri üzerine çeken akıllı cep telefonu üreticisi , ilk elektrikli otomobilini 2024 yılında üretmeye başlayacağını açıkladı.

Çinli cep telefonu markası Xiaomi, geçtiğimiz aylarda üreteceğini açıkladığı elektrikli Xiaomi otomobil için tarih verdi.

Elektrikli Xiaomi Otomobil 2024’te Üretim Bandında Olacak

Akıllı cep telefonu üreticisi Xiaomi’nin CEO'su Lei Jun, Çinli akıllı telefon üreticisinin 2024 yılının ilk altı ayında kendi otomobillerini seri üretim hattına çıkaracağını belirtti.

2021 Mart ayında elektrikli araba üreteceğini duyuran Xiaomi, gelecek 10 yıl içinde yeni bir elektrikli araç sınıfına 10 milyar dolarlık yatırım yapmayı taahhüt etmişti. Firma, elektrikli araba sınıfının işletme kaydını geçtiğimiz Ağustos ayı sonlarında tamamlamıştı.

Elektrikli Xiaomi Otomobili İçin Gelişmeler Neler

Elektrikli araç üretimi için personel alımlarını daha da hızlandıran Xiaomi yetkililer, yeni işine bağımsız olarak mı yoksa mevcut bir otomobil üreticisi ile ortaklık yoluyla mı gireceği ise şimdilik gizliliğini korumaya devam ediyor.

Xiaomi’nin CEO'su Lei Jun, elektrikli otomobil biriminin CEO'su olarak da görev yapmaya devam edeceği kaydedildi.