Formula 1 Gelecek Sene Türkiye’de Yapılmayacak

Formula 1 Gelecek Sene Türkiye’de Yapılmayacak

Formula 1 ve motor sporlarına karşı ilgisi olduğu bilinen gazeteci Fatih Altaylı, katıldığı bir programda Türkiye GP ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Formula 1 ve motor sporlarına karşı ilgisi olduğu bilinen gazeteci Fatih Altaylı, katıldığı bir programda Türkiye GP ile ilgili sorulara yanıt verdi.

Lewis Hamilton’ın piti konusunda Altaylı, “Hamilton, lastiği çok yanlış bir zamanda değiştirdi. Ya daha önce yapmalıydı ya da hiç yapmamalıydı. Yaptığı an, yanlış bir zamandı. Ama takım emriyle değiştirdi, kendisi istemedi. Ama şunu da unutmasın ki takım emriyle lastik değiştirmesi sayesinde Soçi'de birinci oldu. Soçi'de takım emriyle lastik değiştirip birinci olmak iyi de burada takım emriyle lastik değiştirip kürsüye çıkamayıp beşinci olmak... Takım bazen doğru öneriyor bazen de doğru olmayabiliyor. Bu sefer de doğru olmadı, yani takım sayesinde üçüncülüğü kaybetti diyebiliriz."

"Mercedes her açıdan üstün bir otomobil yapmış. Red Bull yakalayacak gibi oldu sezon başında, fakat sezon içi müdahalelerle Mercedes tekrar farkı korudu. Zor bir sezon oluyor. Zor bir sezon geçiriyor takımlar çekişme açısından, ama Mercedes yeniden sanki şampiyonluğa gidecekmiş gibi bir hal oluştu." ifadelerini kullandı.

Mercedes 1 Adım Önde

İstanbul Park’ta aldığı beşinciliğin şampiyonla mâl olup olmayacağı sorulduğunda Altaylı, "Otomobiller arasındaki farka baktığınız zaman sanki mâl olmazmış gibi duruyor. Şu anda 6 puan geride. Bir birincilikle değişebilir. Ve hâlâ bütün birinciliklerin en güçlü adayı Hamilton. Üstelik de Hamilton ve Bottas ikisi birden iyi gidiyorlar. Bu şu demek; Verstappen iki kişiyi geçmek zorunda. Perez beklenen performansı ne yazık ki başlangıçta gösteremedi, önümüzdeki haftalarda gösterir mi gösteremez mi çok net değil. Bu sene Formula 1 her şeye gebe ama Mercedes yolda kalmıyor, motor patlatmıyor, arıza yapmıyor ve hâlâ en hızlı" dedi.

Yarış hafta sonunda taraftarların yaşadığı sorunlar konusunda ise, "Bu yarışta şunu gördük, Türkiye Cumhuriyeti devleti piste ulaşılması için geçmişte eksik olan yolların tamamını yapmış vaziyette. 4 taraftan şahane yollarla piste eriştik. Kuzey otoyolundan, TEM'den, oradan, buradan...”

“Fakat piste geldiğiniz zaman ne yazık ki -bu pistin planlarını çizdirdiğimiz sırada bizim piste yanlış hatırlamıyorsam 4 ayrı giriş kapımız vardı- bu kapı 1'e düşürülmüş vaziyette ve o 1 kapıdan -bir de pandemi nedeniyle- insanlar tek tek alınınca 120 bin kişinin herhalde 50 bini falan start anını kaçırdı. Çok erken yola çıkmış olmalarına rağmen içeri giremediler.”

“Bizim gibi orada görevli olan, mutlaka bulunması gereken insanlara özel bir şerit ayrılmış. Buna rağmen o kadar uzaktan başladı ki trafik, -ben bildiğim için çok erken geldim yarış günü- diğer hakemler neredeyse yarışın başlamasına kısa bir süre kala gelebildiler. Ben onlara 'erken gelin, trafik çok kötü olacak' dediğim halde nispeten erken çıkmışlar fakat o özel şeride gelene kadar 1,5 saat zaman kaybetmişler. Biraz daha geç kalsalar tek başıma olacaktım ve sıkıntı olacaktı çünkü kural olarak mümkün değil öyle bir şey." ifadelerini kullandı.

Sitemiz üzerinden güncel marka ve modellerle ilgili haberleri takip edebilirsiniz. Ayrıca sitemiz üzerinden araç karşılaştırmaları yapabilir ve size uygun araca sahip olabilirsiniz.