Elektrikli Porsche Taycan Türkiye’de!

Elektrikli Porsche Taycan Türkiye’de!

Porsche markasının elektrikli aracını duyurması ülkemizde büyük ses getirdi. Üç çeşit Taycan modeline 6 şehrimiz ev sahipliği yapıyor.

Spor otomobiller arasında hatrı sayılır bir yeri olan Porsche, geçen yıl sunduğu ilk tam elektrikli otomobili Taycan modelini müşterilerine sundu. Müşterilerin isteği üzerine modeller üreten Porsche markası Taycan modelini ülkemizde gün yüzüne çıkardı.

6 Şehirde Showroom’da Sergileniyor

porsche Türkiye sitesinde yer alan açıklamalarda ülkemizde Taycan 4S, Taycan Turbo ve Taycan Turbo S modelleri ile Porsche markası karşımıza çıkıyor. Porsche markasının elektrikli otomobiline ulaşmak, bilgi almak ve araçları yakından incelemek isteyenler İstanbul, Bursa, Ankara, İzmir, Antalya ve Mersin’deki yetkili satıcılarda Taycan modelini görme imkanına sahip.

2 Senedir Hazırlıkları Sürüyordu

porsche Elektromobilite hazırlıklarını 2 senedir aralıksız sürdürüyordu ve bu doğrultuda Destination Charging (uğrak noktasında şarj), Dealer Charging (Bayide Şarj) ve Home charging (Evde Şarj) alanlarına oldukça sık değiniyordu.

Global çalışmalar sonrası, elektrikli araç sahiplerinin %80 oranında evde şarj ettiğini belirten Porsche Türkiye, Taycan sahipleri için ev tipi şarj istasyonları tasarlandığını ve artık ev tipi şarj istasyonlarının tasarımlarına da oldukça önem verildiğini belirtelim.

2025 Yılından İtibaren Yarısı Elektrikli Olacak

Porsche markasının bu yeni aracının devrim niteliğinde olduğunu ve ülkemizde yeni bir çığır açacağını belirten Porsche Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, 2025 yılından itibaren teslim edilen Porsche modellerinin 2025 yılından sonra artık %50 sinin elektrikli olacağını dile getirdi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yeni Porsche Taycan için tüm yetkili satıcı ve servislerimizde ayrıca çeşitli sosyal etkileşim noktalarında inşa edilecek olan şarj istasyonları için hazırlıklarımızı son sürat devam ettiriyoruz. Taycan kullanıcılarının şarj hizmetinden sorunsuz faydalanmaları bizim için büyük önem arz ediyor, bu sebepten ötürü Türkiye’de kendi şarj ağını inşa eden ilk otomobil markası unvanına sahibiz. Porsche Türkiye olarak, 2020 yılının son aylarına kadar yaklaşık 6.7 milyon TL bütçe yatırımı ile 120 tane Porsche şarj istasyonunu hayata geçirmeyi planlıyoruz. 2021 yılı başında ise Doğuş Oto Kartal otomotivde Türkiye’nin en hızlı şarj istasyonunu kurmayı planlıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Advertisement