Elektrikli Otomobillere Odaklanıyor

Elektrikli Otomobillere Odaklanıyor

Mercedes elektrikli araç üretimi için kolları sıvamış durumda. Bu yıl elektrikli gamını güçlendirmeyi amaçlıyor.

2022 yılı elektrikli araçlar için önemli bir yıl olacak. Mercedes-Benz de diğer tüm markalar gibi elektrikli araçlara yönelmiş durumda. Birçok marka elektrik gamını güçlendirirken birçok marka yalnızca elektrikli furyasını kaçırmamak için kolları sıvamış durumda. Geçtiğimiz yıl önemli bir elektrikli araç satış rakamına ulaşan Mercedes-Benz bu alanda da gamını güçlendiriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 yılını 15 bin 398 adetlik satış rakamıyla kapatan Mercedes-Benz Otomotiv, 2022'de elektrikli otomobillere daha fazla yoğunlaşacak. Marka, 2022'de toplam otomobil satışları içinde elektrikli modellerin payının yüzde 10 olmasını amaçlıyor.

Mercedes-Benz Otomobil Grubu Başkanı Şükrü Bekdikhan, "2022 yılında tamamen elektrikli otomobillere olan konsantrasyonumuzu daha da arttırarak, model yelpazemizi EQS, kompakt sınıftaki SUV modelleri EQA ve EQB ile EQS'in elektrik mimarisine dayanan sportif üst sınıf sedan olan EQE ile genişleteceğiz. 2022'de elektrikli otomobillerimizin toplam satışlarımızın yüzde 10'unu oluşturmasını planlıyoruz" dedi.

Advertisement