Elektrikli Hyundai KONA Ülkemizde Satışa Sunuldu

Elektrikli Hyundai KONA Ülkemizde Satışa Sunuldu

Hyundai Assan, dünyanın seri üretim ilk B-SUV modeli olan Kona EV modeli ülkemizde satışa sunuldu. Hyundai Kona Elektrik, Progressive donanım seçeneği ile motor ve menzil olarak 2 farklı tercih sunuyor.

B-SUV sınıfının elektrikli üyeleri arasında yer alan Kona ülkemizde satışa sunuldu. 484 kilometre menzil mesafesi sunan aracın fiyatları belli oldu.

Hyundai Assan, dünyanın seri üretim ilk B-SUV modeli olan Hyundai Kona EV modeli ülkemizde satışa sunuldu. Hyundai Kona Elektrik, Progressive donanım seçeneği ile motor ve menzil olarak 2 farklı tercih sunuyor. Kona modelinde 64 kWh bataryalı uzun menzilli versiyon, maksimum 204 PS (150 kW) güç üretme kapasitesine sahip ve 7,6 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Baz versiyon ise 39,2 kWh pil kapasitesi sunuyor. Bu motor 136 PS (100 kW) üretiyor ve 9,9 saniyede 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Hyundai Kona Elektrik, tek şarjla 484 kilometre yol mesafesi sunuyor.

47 Dakikada Şarj Ediliyor

Lityum iyon polimer pili 47 dakikada tam kapasite şarj olabiliyor. Kona Elektrik, üç fazlı AC şarj istasyonlarında ya da evdeki özel bir elektrik kabini ile 45 dakika gibi bir sürede şarj edebilme kapasitesine sahip. Ayrıca sürücüler, ICCB elektrik kablosunu kullanarak normal ev tipi prizde de şarj etme imkânına sahip. Bu ev tipi normal prizin şarj süresi ise ortalama 28-36 saat arası olarak veriliyor.

Satış Fiyatları Açıklandı

Hyundai Assan, iki farklı donanım ve motor seçeneği ile bu modeli satışa sundu. Hyundai KONA Elektrik’in satış fiyatları da açıklandı. Hyundai Kona Elektrik Progressive 100 kW 487.000 TL, KONA Elektrik Progressive 150 kW ise 734.000 TL’den satışa sunuluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Satışa sunulan elektrikli model hakkında görüşlerini dile getiren Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, “KONA Elektrik modelimizi “Geleceğin bugüne hediyesi” sloganımızla AutoShow 2021 Mobility ile Türkiye pazarına sunmanın heyecanını yaşıyoruz. Elektrikli ve hibrit araçlara olan talep Türkiye’de her geçen gün artış gösteriyor. Önümüzdeki iki yıl içinde satışların ve şarj istasyonu altyapısının 4-5 kat daha artması bekleniyor. Hyundai olarak, gelecek yıllarda satışlarımızın büyük bir kısmını oluşturacak elektrikli otomobillerimizin ilkini satışa sunarak Türkiye’de yepyeni bir dönemin başlangıcına imza atıyoruz.” ifadelerini kullandı.