Elektrikli Hyundai Ioniq 6 Avrupa'da Satışa Çıkarıldı

Elektrikli Hyundai Ioniq 6 Avrupa'da Satışa Çıkarıldı

​​​​​​​Hyundai Ioniq 6 modeli Avrupa ülkelerinde satışa sunuldu. WLTP verilerine göre araç 614 kilometre menzil sunuyor.

Hyundai Ioniq 6 modeli Avrupa ülkelerinde satışa sunuldu. WLTP verilerine göre araç 614 kilometre menzil sunuyor.

Hyundai, elektrikli araç modeli olan Ioniq modelinin ikinci aracını Avrupa da satışa çıkardı. Hyundai Ioniq 6, E-GMP platformuyla üretilen ikinci model oldu. Araç Almanya da 43.600 eurodan başlayan fiyatlar ile satışa sunuldu. Hyundai Ioniq 6 modeli, farklı batarya seçenekleri ve donanım seviyeleriyle 2023 yılının ikinci yarısında ülkemizde satışa sunulacak.

​​​​​​​​​​​​​​

Hyundai tarafından üretilmiş en aerodinamik otomobil olan Ioniq 6, hıza duyarlı iç aydınlatma, EV performans ayarları ve çift renkli ortam aydınlatması gibi özellikleri ile elektrikli araç deneyimini üst seviyede yaşamanızı sağlıyor.

Ioniq 6, Hyundai’nin Prophecy EV Konsepti’nden esinlenerek tasarımı geliştirildi. Hyundai şirketinin gelişmiş tasarım yapıları Ioniq 5 ile birlikte Ioniq 6 modelinde de kullanıldı. Tasarımda tek bir stil yaklaşımı kullanmak yerine kullanıcıların farklı yaşamları düşünülerek hareket edildiğini görüyoruz.

Hyundai, Ioniq 6 modelinin aerodinamik tasarımını ve elektrikli sürüş menzilini de oldukça geliştirdi. Araç, 0.21’lik düşük sürtünme katsayısı ile Hyundai’nin en düşük değerine sahip oluyor. Bu sürtünme katsayısı diğer otomobiller ile kıyasladığımızda da oldukça düşük bir rakam olarak karşımıza çıkıyor.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Hyundai Ioniq 6 modelinin kozaya benzer iç tasarımı kullanıcılara rahat bir oturma seçeneği sunuyor. Ioniq 6 modelinin tasarımcıları araç içinde daha fazla ferah alan sağlamak için aracın iç, ön ve arka kısımları genişlettiler. Araçta arka koltukta oturan yolcular, aracın genişliği sayesinde oldukça rahat bir yolculuk yapabiliyorlar.

Araç, sürücü odaklı olarak tasarlandı. Bu sayede sürücünün güvenli sürüş sistemleri ile dikkat dağınıklığının azaltılması amaçlanmış. Araçta dokunmatik ekrana sahip 12,3 inç gösterge paneli ve 12,3 inç bilgi-eğlence ekranı gibi üstün teknolojik özellikler yer alıyor.

Aracı satın almak isteyenler için iki farklı pil seçeneği yer alıyor. Bu iki pil seçeneği 53 kWh ve 77,4 kWh kapasiteye sahip. Aracın, 77,4 kWh kapasiteli uzun menzilli pil seçeneğinde iki elektrikli motor yer alıyor. Otomobil arkadan itişli veya dört tekerlekten çekişli olarak satışa sunuluyor. Araç, 325 beygir güç ve 605 Nm tork üretebiliyor. Hyundai Ioniq 6 modeli 0’dan 100 kilometreye ulaşması yalnızca 5.1 saniyede tamamlıyor.

Advertisement