Elektrikli B Segmentinde Peugeot Avrupa’da Zirvede Yer Aldı

Elektrikli B Segmentinde Peugeot Avrupa’da Zirvede Yer Aldı

2022 yılında pandemi etkisinin sürmesi ve tedarik sıkıntısı gibi zorluklara rağmen Peugeot elektrikli otomobil satışında önemli bir başarıya ulaştı.

2022 yılında pandemi etkisinin sürmesi ve tedarik sıkıntısı gibi zorluklara rağmen Peugeot elektrikli otomobil satışında önemli bir başarıya ulaştı. Birçok otomobil üreticisi yaşanan bu zorlu süreçten olumsuz etkilenmişti. Peugeot için ise işler tam tersine işledi. Şirket bu süreçten olumuz yönde etkilenmeden çıkmasını bildi. Peugeot tarafından açıklanan elektrikli araç B segmenti satış rakamları ile şirket Avrupa da bu alanda zirvede yer almayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot, Avrupa da elektrikli araç B segment satışlarında 2022 yılını zirvede bitirdi. Peugeot tarafından yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında Avrupa da B segmentinde yer alan elektrikli binek araç ve hafif ticari araç satışlarında toplamda en çok satan şirket oldu. B segmentinde satışı gerçekleşen 4 araçtan 1’i Peugeot şirketine ait olduğunu görüyoruz.

Marka, 2022 yılında Avrupa ülkesi olan 29 ülkeyi kapsayan araç satış rakamlarında birden fazla alanda zirvede yer almayı başardı. Peugeot, elektrikli araç modelleri olan e-208 ve e-2008 modelleri ile önemli bir başarı elde etti. Peugeot’un, e-208 ve e-2008 modelleri Avrupa da en çok satan B segment elektrikli araç modelleri oldular.

2022 yılında Avrupa da B segment binek otomobil satışlarında Peugeot 208 modeli en çok satış gerçekleştiren model oldu. Peugeot 208 modelinin elektrikli motor kullanan versiyonu olan Peugeot e-208 modeli de yine Avrupa da en çok satan elektrikli B segment otomobil olmayı başardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Peugeot e-208 ve Peugeot e-2008 modern ve verimli elektrikli motorları ile üstün sürüş destek sistemleri yardımıyla sürüş keyfini çıkarmanızı sağlıyor. Bu gelişmiş tasarım ve özellikleri sayesinde Peugeot e-208 ve Peugeot e-2008 2022 yılında Avrupa da toplam 76.000 üzerinde kullanıcıya satıldı.

Peugeot,2023 yılında elektrikli araçlara daha fazla yatırım yapacak. 2023 yılının ilk 6 ayı itibariyle Peugeot tüm modellerinde elektrikli motor kullanacak. Bu araçlar hibrit motor veya sadece elektrikli motor şeklinde karşımıza çıkacak. Geride bıraktığımız 6 Ocak 2023 tarihinde Peugeot, Las Vegas’ta tamamen elektrikli Peugeot Inception konsepti tanıtmıştı. Şirketin amacı Avrupa pazarında tamamen elektrikli araç satışında daima zirvede olmak.