Elektrikli Araç Yarışları Başlıyor

Elektrikli Araç Yarışları Başlıyor

Elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR sezonunun startına çok az bir süre kaldı. İlk ayak Fransa’nın Pau şehrinde 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında start alacak.

Yüzde 100 elektrikli otomobillerin kıyasıya mücadele ettiği uluslararası motor sporları organizasyonu FIA-ETCR sezonunun startına çok az bir süre kaldı. İlk ayak Fransa’nın Pau şehrinde 6-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında start alacak.

Akıllara durgunluk veren elektrikli güç aktarma sistemleri, çevreci faaliyetleri, sürdürülebilir yapısı, kendine has konsepti ile gözleri 2021 yılında PURE-ETCR (Elektrikli Binek Otomobil Dünya Kupası) ismi ile duyuran elektrikli motor sporları organizasyonunun 2022 takviminin başlamasına çok kısa bir süre kala, takımlar hazırlıklarını tamamlıyor.

500 kW (670 HP) maksimum güçle FIA ETCR tarafından, FIA World unvanı için mücadele etmek üzere bugüne kadar geliştirdiği en güçlü Touring otomobiller kullanılacak. Williams Advanced Engineering batarya paketinden gelen güç, Magelec Propulsion şanzıman, motor ve invertörleri besliyor. BrightLoop dönüştürücüler, düşük güç gereksinimi olan öğeler için voltajı dönüştürürken, HTWO Hidrojen jeneratörleri tarafından desteklenen şarj işlemi, padok tabanlı Energy Station’da bir otomobili yaklaşık yarım saat sürede 0’dan yüzde 100’e şarj ediyor. Türkiye Yarışı, Intercity İstanbul Park'ta 20-22 Mayıs’ta gerçekleştirilecek.