Volkswagen'in İlk Çeyreğine Elektrikliler Damga Vurdu!

Volkswagen'in İlk Çeyreğine Elektrikliler Damga Vurdu!

Global otomobil markalarının ilk çeyrek raporları gelmeyi sürdürüyor. Sabah saatlerinde rekor satış açıklayan Lamborghini sonrası bir açıklama da Volkswagen markasından geldi. Ancak Volkswagen'in satış raporlarına, elektrikli otomobiller fazlasıyla damga

Global otomobil markalarının ilk çeyrek raporları gelmeyi sürdürüyor. Sabah saatlerinde rekor satış açıklayan Lamborghini sonrası bir açıklama da Volkswagen markasından geldi. Ancak Volkswagen'in satış raporlarına, elektrikli otomobiller fazlasıyla damga vurmuş gibi görünüyor.

Yılın ilk çeyreğinde, 2021 yılına göre yüzde 65 oranında daha fazla elektrikli otomobil satışı yapıldı. Toplamda 99.100 adet EV satan üretici, satış liderinin 30.300 adet ile ID.4 olduğunu paylaştı. ID.4, satışların yüzde 30,5’lik bir oranın kaplıyor.

İkinci sırada 13.000 adet satış rakamı ile Volkswagen ID.3 bulunurken, bronz madalya 10.700 adetlik satış ile Audi Q4 E-Tron'a gitmiş. Audi E-Tron 10.300 adet, Porsche Taycan ise 9.500 adet satış gerçekleştirmeyi başarmış.

Resmi rakamlara baktığımız zaman Volkswagen Grubu'nun en çok satış yapan markası yine Volkswagen olarak karşımıza çıkıyor. Toplamda 53.400 adet EV satan üretici; sırasıyla Audi, Porsche, Skodave Seat gibi markaları da geride bırakıyor.

Grubun en güçlü olduğu pazar Avrupa olarak karşımıza çıkıyor. Toplam satışların büyük bir kısmını burada gerçekleştiren üretici, aynı dönemde Avrupa'da tam 58.400 adet EV satıldığını paylaştı. Geçtiğimiz yıla baktığımız zaman bu rakam yüzde 33,5 oranında artmış görünüyor.

Volkswagen'in Çin'deki çalışmaları da sonuç vermiş gibi görünüyor. Dünyanın en büyük EV pazarlarından bir tanesi olan Çin, Volkswagen Grubu'nun satış listesinin de ikinci sırasına yükselmiş durumda. Geçtiğimiz yıla göre satışların yüzde 360,5 oranında arttığını da belirtelim.

Advertisement