2200 Beygirlik Elektrikli Otomobil: Deus Vayanne

2200 Beygirlik Elektrikli Otomobil: Deus Vayanne

Elektrikli araçların her geçen gün sektörde payı daha da yükseliyor. Bununla beraber piyasaya da yeni markalar çıkmaya devam ediyor. Son olarak Avusturyalı bir girişim olan Deus Automobiles'in 2 bin 200 beygirlik yeni modeli New York Otomobil Fuarı'nda gö

elektrikli araçların her geçen gün sektörde payı daha da yükseliyor. Bununla beraber piyasaya da yeni markalar çıkmaya devam ediyor. Son olarak Avusturyalı bir girişim olan Deus Automobiles'in 2 bin 200 beygirlik yeni modeli New York Otomobil Fuarı'nda görücüye çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli Otomobil Sektöründe Markalar Hızla Çoğalıyor

2020’de kurulan Avusturyalı şirket Deus Automobiles bu markalar arasında yer alıyor. Özel üretim elektrikli hiper otomobillerle adından söz ettirmek isteyen marka New York Otomobil Fuarı'nda yeni modelini kullanıclara sundu.

Markanın 2 bin 200 beygirlik Vayanne modelinden yalnızca 99 adet üretileceini belirtelim.

Aracın ön ve arka yüzündeki 'sonsuzluk döngüsü' tasarımı iç kısımda da kendine yer bulmuş.

2025’de müşterilere ulaşacağı ifade edilen Vayanne’nin ünlü tasarım firması Italdesign ve onun Formula 1 takımının dalı olan Williams Advanced Engineering ortaklığı ile ortaya çıktığını belirtelim.

Üretim odaklı bir konsept olarak belirtilen modelin motorları ve teknik ayrıntıları ile ilgili bir bilgi verilmedi. 2200 beygir ve 1475 Nm torka sahip olan model similasyonlara göre 0'dan 100'e hızlanmasını 2 saniyeden daha kısa bir sürede tamamlıyor.

Firma bu gücün üretim modeline de yansıyacağını ifade ediyor. Aracın 400 kilometrelik hıza ulaşabileceği de söylenenler arasında. Bekleyip göreceğiz.

Advertisement