Dünyaca Ünlü Teknoloji Firması Huawei'den İlk Elektrikli Otomobil Atılımı

Dünyaca Ünlü Teknoloji Firması Huawei'den İlk Elektrikli Otomobil Atılımı

Elektrikli otomobil üretiminde kıyasıya rekabet içerisinde yer alan teknoloji şirketlerine Huawei firması da ilk elektrikli otomobil modelini tanıtarak katıldı.

Elektrikli otomobil üretiminde kıyasıya rekabet içerisinde yer alan teknoloji şirketlerine Huawei firması da ilk elektrikli otomobil modelini tanıtarak katıldı. Geçtiğimiz aylarda Seres SF5 ismiyle tanıtılan araç, HarmonyOS işletim sistemi kullanacak ve ismi "Aito M5" olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünyaya kendini telekomünikasyon ürünleri ve akıllı telefonlarla tanıtan Çin menşeili şirket, ilk elektrikli otomobilini kamuoyunun bilgisine sundu. Huawei Tüketici Faaliyet Grubu CEO’su Richard Yu, Aito M5 aracı Huawei’nin Harmony OS işletim sistemini kullanan elektrik ve fosil yakıtla çalışan ilk araç olacağını belirtti.

Aito M5’in menzili Model Y’ye nazaran daha uzun olacağını ve daha fazla güç üreteceğini söyleyelim. Aito M5, Tesla gibi gücünü sadece elektrikten almıyor, bataryanın bitmesi halinde menzilini uzatmak amacıyla fosil yakıt deposu da bulunduruyor. Aracın diğer önemli özelliklerinden olan çift katmanlı ses geçirmez camlarda bu otomobilde yer alacak.

Yeni Seres otomobili için yapılması planlanan HarmonyOS işletim sistemi entegrasyonu, Çin için ayrı bir önem arz ediyor. Araç start-up şirketi, otomobil kullanıcılarının hayatında akıllı telefonlara benzer şekilde rol alacağı düşüncesini pazarlamayı planlıyor. Huawei’nin akıllı saatlerinden, Aito M5 ileri teknoloji olan araç içi anahtarı olarak da kullanılabilecek.

Araç teslimatları 20 Şubat’tan sonra yapılmasını beklemekteyiz. Aito M5’in fiyatları 250 bin Yuan'dan (39 bin dolardan) başlayacak. Bu aracın fiyatı 280 bin 752 Yuan’dan başlayan Tesla’nın Y modelinden çok daha düşük olacak.