Dünya Motor Sporları Kupasına Yatırım Yapılacak

Dünya Motor Sporları Kupasına Yatırım Yapılacak

​​​​​​​Aralarında Londra şehrinin 2012 Olimpiyatları teklifinin mimarının da yer aldığı yöneticiler, dünyanın dört bir tarafındaki ülkeleri temsil eden 20 takımın bulunduğu A1GP benzeri bir seri ile ilgilendiğini ifade edelim.

Aralarında Londra şehrinin 2012 Olimpiyatları teklifinin mimarının da yer aldığı yöneticiler, dünyanın dört bir tarafındaki ülkeleri temsil eden 20 takımın bulunduğu A1GP benzeri bir seri ile ilgilendiğini ifade edelim.

Dünya Motor Sporları Kupası serisinin 15 sene sonrasında yeniden canlandırılması adına 100 milyon dolar toplamak üzere yatırım planları olduğu ifade edildi.

​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Küresel bir haber kuruluşunda yer alan habere göre aralarında Londra'nın 2012 Olimpiyatları teklifinin mimarı Sir Keith Mills'in de yer aldığı yöneticiler ve yatırımcılar projeyi finanse etmek ile ilgilendiklerini bizlere söylediler.

'A1GP' ismi ile karşımıza çıkan benzer bir şampiyona ilk kez 2005 ile 2008 yılları arasında gerçekleştirilmiş fakat 2009’un sonunda küresel mali kriz nedeni ile karşımıza çıkmıştı.

Tekrar canlanma için gerekli finansman sağlanırsa, dünyanın dört bir tarafından ülkeleri temsil eden 20 takım tek bir araç ile Dünya Motor Sporları Kupası için mücadele edecek.

Her bir araç sürdürülebilir yakıt ile çalışacak ve saatte 350 km hız ile karşımıza çıkacak. F1'den sonra dünyanın en hızlı yarış serileri arasında ismini göreceğiz.

​​​​​​​​​​​​​​

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu yarış serisi eski FIA F1 Teknik Departman Başkanı ve Alpine İcra Direktörü Marcin Budkowski ile Toyota ve Caterham'da geçtiğimiz dönemlerde çalışan eski F1 mühendisi Mike Gascoyne'un da danışman olarak bulunduğu bir ekip aracılığı ile geliştiriliyor.

Her takım için deneyimli bir pilot ve yıllık yetenek yarışması ile karşımıza çıkan bir genç yarışmacı aracılığı ile karşımıza çıkacak. Bekleyip göreceğiz.