Bir Marka Haline Gelen Seres’e İlk Bakış

Bir Marka Haline Gelen Seres’e İlk Bakış

Çinli üretici Seres’in Türkiye pazarına girmesiyle birlikte elektrikli otomobil seçeneklerinin oldukça arttığını söyle biliriz.

Seres’in elektrikli SUV modeli olan 3, Türkiye pazarındaki en uygun SUV olması bekleniyordu. Tabi ki bu beklenti çok sürmeden son buldu çünkü Türkiye’deki döviz kur dalgalanmaları, Seres 3’ün fiyatını hızlı bir şekilde yükseltti.

Son olarak ele almanız gereken ve aslında en önemli konu Çinli üreticiler DFSK ve Seres'in ayrı birer marka haline gelmeleridir. Bu bir rekabete dönüşerek elektrikli otomobillerin büyük bir artış göstereceğine inanıyoruz.

Seres’in özelliklerinden kısaca bahsedelim. Aracın bataryaları, hızlı şarj desteğine sahiptir ve yüzde 20’den yüzde 80’e kadar doldurması için 30 dkk’lık kısa bir süreye ihtiyacı bulunuyor. Normal şarj için ise tamamen boş olan bataryaların tamamen dolumu için istediği süre 8 saattir. Batarya kapasitesi 53,61 kW/h'dir. Araç toplamda 310 km’lik bir menzile sahiptir.

Otomobil, 120 kW güç üretebilen motor ünitesine sahiptir, bu da yaklaşık olarak 161 beygir gücüne denk gelir. Maksimum tork değeri ise 300 Nm'dir. Otomobil, maksimum hızı ise 155 km/s ile sınırlandırılmış ve çekiş tip 2WD’dir.

Otomobilin ölçüleri şu şekildedir: 4.385 mm uzunluğa, 1.850 mm genişliğe, 1.650 mm yüksekliğe, ve 2.665 mm dingil uzunluğuna sahiptir. Ayrıca, aracın boş ağırlığı 1.690 kg'dır.

Advertisement