Chery Tiggo 9 Modelinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

Chery Tiggo 9 Modelinin Tanıtımı Gerçekleştirildi

​​​​​​​Çin merkezli otomobil üreticisi Chery, gelecek aylarda Tiggo 7 Pro, Tiggo 8 Pro ve Omoda 5 modellerini ülkemizde satışa çıkaracak.

Çin merkezli otomobil üreticisi Chery, gelecek aylarda TIGGO 7 PRO, TIGGO 8 PRO ve OMODA 5 modellerini ülkemizde satışa çıkaracak. Tiggo 8 Pro modeli, Chery şirketinin amiral gemisi olarak gösteriliyordu. Fakat Chery Tiggo 9 modeli markanın yeni amiral gemisi olacak.

Şirket SUV kasa tipindeki modelin görüntülerini paylaştı. Modelin Çin de önümüzdeki mayıs ayında satışa çıkarılması planlanıyor. Araç, Chery’nin diğer modellerine göre daha şık ve modern bir tasarıma sahip.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Şirketin amiral gemisi olan Chery Tiggo 8 büyük ve geniş bir araç. Tiggo 8’in yerini alacak olan Tiggo 9 ise daha büyük ve geniş yapısı ile dikkat çekiyor. Tiggo 9, 4820 milimetre uzunluğa, 1930 milimetre genişliğe ve 1699 milimetre yüksekliğe sahip olarak karşımıza çıkıyor. Bu da modeli Tiggo 8’e göre yaklaşık olarak 10 santimetre daha uzun yapıyor.  

Chery Tiggo 9 modelinin ön kısmını neredeyse tamamen kaplayan sekizgen panjur araca hoş bir görüntü veriyor. Panjurun içinde dikey krom şeritlerine yer verildiğini görüyoruz. Bu panjurun içinde dikey kromların üzerinde Chery logosu bulunuyor. Ayrıca ince farlar da oldukça dikkat çekiyor.  

Chery Tiggo 9 modelinin arka kısmında siyah spoyler ve arka kısmı kaplayan LED stoplar hoş bir görüntü veriyor. Tamponda yer alan iki egzoz çıkışının parlak siyah bir şerit ile birbirine bağlandığını görüyoruz.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Chery Tiggo 9 modelinin iç kısmına baktığımızda ise sade ve modern bir tasarım kullanıldığını görüyoruz. Kapı içleri, konsol ve koltuklardaki yumuşak deri yüzeylerinde iki farklı renk tercih edildiğini görüyoruz. Aracın direksiyonunda dokunmatik tuşlar bulunuyor. Modelin kavisli panelinde ise 12.3 inç dijital gösterge ekranı ve multimedya ekranları yer buluyor.

Chery Tiggo 9 teknik özelliklerine bakacak olursak araçta, 261 beygir güç ve 390 Nm tork üreten 2.0 litre benzinli motor yer alıyor. Araçta, 8 ileri otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi standart olarak sürücüye sunuluyor. Otomobil de azami hız ise 205 kilometre olarak ölçüldü. Çin medyasında çıkan haberlere göre aracın başlangıç fiyatı 170.000 yuan (467 bin TL) olacak.