Chery, 2022 Yılının Son Aylarında Ülkemizde Olacak

Chery, 2022 Yılının Son Aylarında Ülkemizde Olacak

Chery, 2022 yılında Türkiye pazarına bir kez daha girmeyi hedefliyor. Chery ilk etapta, ACTECO serisi, 1,6 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış 3 SUV modelini Türkiye pazarına sunmayı amaçlıyor. Bu modeller şu şekilde belirlenmiş; sportif coupe SUV model

Bir zamanlar ülkemizde varlık gösteren Chery, 2022 yılında Türkiye pazarına bir kez daha girmeyi hedefliyor. chery ilk etapta, ACTECO serisi, 1,6 lt’lik benzinli motorlarla donatılmış 3 SUV modelini Türkiye pazarına sunmayı amaçlıyor. Bu modeller şu şekilde belirlenmiş; sportif coupe SUV modeli olan ve geçen yıl Guanzghou fuarında tanıtılan Omoda 5,5 koltuklu kompakt, SUV Tiggo 7 ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8 olarak göze çarpıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery markasının bu 3 modelin satışlarına yılın son çeyreğinde başlanması planlanıyor. Bu döneme kadar olan süre içerisinde ise otomobillerin homologasyon başvuruları, bayi ve satış sonrası teşkilatının oluşturulması çalışmaları tamamlanacak.

chery’nin marka DNA’sının iki temelinden birini yüksek teknoloji, diğerini ise moda yaratacak tasarım anlayışı oluşturmuş durumda. ACTECO motor ailesi Çin’in “En İyi 10 Motor”u arasına girme başarısı da elde etti. Omoda 5 ile de Chery tasarımcıları, “Art in Motion” olarak isimlendirilen ve akıcı çizgilerden oluşan tasarım felsefesini kullanıyor.

Çin'de on sekiz yıldır üst üste en yüksek binek otomobil ihracat hacmini gerçekleştiren Chery, temel teknolojiler konusunda Ar-Ge faaliyetlerine odaklandı. 20.794 patent başvurusunda bulunan Chery, 13.153 patent onayı almayı başardı. Motor teknolojisinde 24 yıllık birikimiyle "Technology Chery" konseptini de karşımıza çıkardı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Chery, motordan şanzımana, temel bileşenlerden platform geliştirmeye ve geleneksel otomobil teknolojisinden alternatif enerji ve akıllı ağ bağlantısı gibi yeni teknolojiyi üzerinde barındırıyor. Bağımsız fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan ACTECO serisi motorları geliştiren Chery, Çin markalı yüksek performanslı motorlar alanındaki boşluğu doldurarak Çinli otomobil işletmelerinin motorlarıyla ilgili bağımsız Ar-Ge faaliyetlerinin artmasına da imkân sağladı. Şimdiye kadar, "Çinli Kalbe" sahip altı motor “En İyi 10 Motor” arasında da kendisime yer buldu.

Advertisement