Carlin İle Rodin Cars Birleşti, Rodin Carlin Oldu!

Carlin İle Rodin Cars Birleşti, Rodin Carlin Oldu!

Alt serilerin önemli takımları arasında yer alan Carlin, Yeni Zelandalı otomotiv şirketi Rodin Cars ile birleşerek Rodin Carlin ismi ile karşımıza çıktı.

Alt serilerin önemli takımları arasında yer alan Carlin, Yeni Zelandalı otomotiv şirketi Rodin Cars ile birleşerek Rodin Carlin ismi ile karşımıza çıktı. Avustralyalı işadamı ve girişimci David Dicker'ın önderliğinde Rodin Cars, takımın çoğunluk hissedarı olarak karşımıza çıkacak. Trevor ve Stephanie Carlin, personel veya operasyonlarda bir değişiklik olmadan takımı günlük rutinlerle yönetmeyi sürdürecek.

İngiliz F4, İngiliz GB3, FIA F3 ve FIA F2 alanlarında varlığını sürdüren takım, gelecek yıldan geçerli olmak üzere F1 Academy ve İspanyol F4 Grand Prix’inde yer alacak.

1999 yılında kurulan Carlin, F4, F3, F2, Indy Lights, IndyCar, ELMS ve Asya Le Mans Serilerinde 470'den fazla yarış galibiyeti ve 30 şampiyonluk ile karşımıza çıktı. Başarılı birçok ismin yolunun düştüğü takım, 30'dan fazla yarış pilotunun F1'e terfi etmesinin de önünü açtı.

Geçtiğimiz sene F2 yarış zaferi Liam Lawson ve F4 yarış zaferi Louis Sharp'a sponsor olan Rodin Cars, yüksek performanslı pist araçları üretmeyi sürdürüyor. Bu açıdan gelişmekte olan bir otomobil üreticisi diyebiliriz. Carlin son dönemlerde 2010 senesinde Grahame Chilton aracılığı ile Capsicum Motorsport'undan önemli bir destek aldığını ve yeniden yapılanma sürecine girdiğini de ifade edelim.

Rodin Carlin Yönetim Kurulu Başkanı David Dicker, geçtiğimiz yıl Carlin ile beraber büyük başarılara imza atan Liam ve Louis ile olan ilişkiden etkilendiklerini ifade etti. Trevor ve kendisinin aynı hedefleri paylaştığını ifade eden Dicker takımın güncel hali ile neler başarabildiğini gördükten sonra, gelecekte itici güç olarak katkı sağlamanın heyecan verici olacağını sözlerine ekledi. Dicker ayrıca bu iki takım arasında yapılan yatırımın, uzun seneler sonra büyük bir tutku olan motor sporları sektöründeki niyetlerini vurguladığını da ifade etti. Ayrıca muhteşem fabrika ile beraber büyük bir miras da inşa ettiklerini sözlerine ekledi.

Yeni oluşturulan bu takım bu sezon F2'de Zane Maloney ve Enzo Fittipaldi olmak üzere iki Red Bull genç pilotu ile yarışlarda boy gösterecek. Hunter Yeany ve Ollie Gray ise üç F3 pilotundan ikisi olarak karşımıza çıkacak.

Advertisement