Cadillac Escalade IQ Elektrikli Modeli Tanıtıldı

Cadillac Escalade IQ Elektrikli Modeli Tanıtıldı

General Motors, elektrikli otomobiller konusunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Chevrolet Equinox EV gibi daha bütçe dostu modellerden Cadillac Celestiq süper sedana kadar geniş bir alanda elektrikli otomobiller ortaya çıkartıyor.

Bu geniş platformda yer alacak şimdi, Cadillac Escalade IQ gibi heybetli bir elektrikli SUV ile büyüyor. Bu elektrikli model, içten yanmalı motora sahip kardeşiyle birlikte Cadillac'un ürün gamında yer alacak.

Escalade, Cadillac'ın en değerli otomobillerinden biri ve bu sebeple otomobil üreticisi, IQ elektrikli versiyonuna her özelliğini dahil ediyor. GM'in iddia ettiğine göre, 200 kWh kullanılabilir kapasiteye sahip bir batarya sayesinde 720 kilometre buyunca yolda durmaksızın keyifli bir yol sunuyor. Geniş bir bilgi - eğlence ekranı, dört tekerlekten yönlendirme sistemi de öne planda olan özelliklerden sadece bir kaçı.

Ölçeklenebilir Ultium EV platformu, Escalade IQ'nun 24 modüllü pillere yer veriyor. Bu pil, 102.0 kWh kapasiteli Lyriq SUV'nin iki kat daha fazla kapasite ile bizi karşılıyor. 200 kWh'ın üzerinde kapasitesiye sahip pil, büyük olasılıkla GMC Hummer EV'deki 212.0 kWh pil ile yakın teknolojiyi kullanılıyor. Ayrıca Escalade IQ da 800 volt elektrik mimarisini kullanacak, yüksek ihtimalle 350 kWh maksimum DC şarj hızına sahip olacak.

Cadillac, IQ modelinin kamuya açık 350 kW'lık şarj cihazlarında 10 dkk şarjla 160 km yol kat edebilmesini hedefliyor.

Manyetik çift elektrik motoru sayesinde Escalade IQ, standart 4X4 çekişe sahip ve normal sürüş modunda 680 beygir gücü ve 830 Nm tork bizlere sunuyor. Bu rakamlar Velocity Max moduna geçiş yapıldığında 750 beygir gücü ve 1064 Nm Torka kadar artış yapıyor.

Cadillac Escalade IQ hâlâ EPA tarafından resmi olarak değerlendirilmemiş, yalnızca otomobil üreticisinin öngörüsü olan 720 km menzil değerine ulaşabilirse, en uzun mesafe kat edebilen SUV olarak bizleri karşılayacak.