Ben Sulayem, Formula 1’de Mücadele Edecek

Ben Sulayem, Formula 1’de Mücadele Edecek

Kış döneminde hem Formula 1 yönetimi ile tartışması, hem de Andretti konusunda takımlarla tartışması gibi birçok nedenden dolayı motor sporları camiasının gündeminde Ben Sulayem yer aldı.

Kış döneminde hem Formula 1 yönetimi ile tartışması, hem de Andretti konusunda takımlarla tartışması gibi birçok nedenden dolayı motor sporları camiasının gündeminde yer alan Ben Sulayem, aradan haftalar geçmesine karşın hale gündemdeki yerini koruyor.

Birçok konuda sporun önemli paydaşları ile çatışma haline giren Ben Sulayem'in görevden alınmasını isteyen bir kitlenin olduğunu da biliyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

 

Gergin geçen zamanlar sonrası Sportsmail'e bir mektup ileten Ben Sulayem, bundan sonra Formula 1 organizasyonuna direk olarak müdahil olmayacağını belirtti.

Ben Sulayem yazdığı mektupta belirttiği amacın, profesyonel yöneticilerin de içerisinde bulunduğu bir ekibin işe alınması yolu ile çalışan bir başkan olmak olduğunu ve bu hedefe büyük ölçüde ulaştığını ifade etti. Bu zamandan sonra Formula 1 ile ilgili tüm konularda günlük görüşmelerin Nikolas (Tombazis, tek koltuklu yarış direktörü) ve ekibi aracılığı ile saplayacağını ve kendisinin de yönetim kurulu ile beraber stratejik konulara odaklanacağını ifade etti.

 

Bu konu ile ilgili küresle bir yayına demeçler veren FIA sözcüsü bu planın seçilmeden önce bile Başkan'ın manifestosunda yer aldığını ifade etti. Kendisi entegre ve uyumlu bir operasyon sağlamak adına bir FIA CEO'sunun atanması ile birlikte “şeffaf, demokrasi ve büyümeye odaklanan bir liderlik ekibi” ismi altında gözden geçirilmiş bir yönetim çerçevesi olacağının sözünü de verdi. Bu amaçların ve duyurulan yeni yapılanmanın ilk günden beri planın bir parçası olduğunu da sözlerine ekledi. FIA Başkanı küresel motor sporlarının da içerisinde bulunduğu geniş bir görev alanının merkezinde bulunduğunu ve Formula 1’deki yeniden yapılanma için atılan adımların da oldukça iyi ilerlediğini sözlerine ekledi.

Advertisement