Bugatti, Yakın Gelecekte SUV ve EV Üretimi Yapmayacak

Bugatti, Yakın Gelecekte SUV ve EV Üretimi Yapmayacak

​​​​​​​Son günlerde SUV modellere olan ilgi oldukça fazla artmaya başladı.

Son günlerde SUV modellere olan ilgi oldukça fazla artmaya başladı. Otomobil kullanıcıların bu tarz otomobillere yönelmesi Bentley, Aston Martin ve Rolls-Royce gibi dünyaca ünlü otomobil üreticilerini SUV modeller üretmesine sebebiyet verdi. Çıkan iddialara göre Bugatti'nin de bu alanda çalışacağı ifade edilmişti. Fakat yapılan yeni açıklamaya göre yakın bir gelecekte şirketin böyle bir planı olmadığı açıklandı.

Şirket CEO'su Mate Rimac, Alman Autobmobilwoche dergisine verdiği röportajda şirketin önümüzdeki 10 yıl içerisinde herhangi bir SUV model üretmeyeceğini ve tamamen elektrikli otomobil piyasaya sürmeyeceğini ifade etti. 2032 yılına kadar neredeyse tüm otomobil firmalarının elektrikli otomobillere sahip olacağı düşünüldüğünde bu kararın oldukça ilginç olduğunu söyleyebiliriz.

Şimdilik bu tarz bir açıklama yapılmış olsa da sıkılaşan emisyon yasaları şirketi elektrikli otomobil piyasaya sürmeye zorlayacak gibi görünüyor. Ayrıca bugüne kadar yapılan açıklamalarda Chiron'un halefinin ağırlıklı olarak elektrikli olacağının belirtilmesi de bunun bir parçası diyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Bugatti Chiron halefinin özelliklerini ve detaylarını 2024 yılına kadar öğrenemeyeceğiz. Ayrıca artık 16 silindirli motorun da bu araçta yer almaması şirketin Volkswagen ile olan bağlarını koparmış olduğunu gösteriyor. Röportajın devamında ise yeni Chiron halefinin elektrikli olarak 50 kilometre menzil sunacağı da ifade edildi.

Advertisement